StoryEditorOCM
TenisNOVA POBJEDA DUBROVKINJE

Lucija Ćirić Bagarić u polufinalu Cordenonsa: ‘Bila je na nivou nastupa u kvalifikacijama Roland Garrosa!‘

Piše Tonči Vlašić
1. kolovoza 2024. - 19:18

Nova pobjeda Lucije Ćirić Bagarić u Italiji ovog tjedna, treća s kojom je izborila polufinale 75 tisuća dolara vrijednog ITF-ovog turnira u Cordenonsu. Čehinja Barbora Palicova je nakon što je nizom od sedam gemova Lucija, koja je dobila prvi set sa 6:1, povela u drugom setu s 3:0, krenula prema mreži, te stisnula ruku suparnici i čestitala joj na pobjedi u četvrtfinalu.

Lucija je bila na nivou nastupa u kvalifikacijama Roland Garrosa – ističe se nakon pobjede. Tamo je na pariškoj zemlji, drugom Grand Slam turniru sezone, tko je zaboravio, s tri pobjede projurila kroz kvalifikacije, te izborila mjesto u glavnom turniru.

Bila je fokusirana, gotovo bez greške, te suparnica nije imala izgleda – i to se ističe nakon nove pobjede. Palicova je vršnjakinja Lucije. Obje su rođene 2004. godine. Na startu je Dubrovkinja dobila još jednu vršnjakinju, Kseniu Zaytsevu (6:4 i 6:1), potom u osmini finala još jednu Ruskinju, 24-godišnju Aminu Anshba nakon izgubljenog prvog seta 5:7 (6:2 drugi, a treći 6:1).

Sad je čeka 24-godišnja reprezentativka Slovenije Veronika Erjavec, koja je do polufinala stigla bez izgubljenog seta, koja je prošli tjedan osvojila 35-icu u njemačkom Horbu, te koja je dobila zadnjih osam mečeva.

Uz ime Veronike Erjavec stoji kako je na 182. mjestu svjetske rang liste, dok je Lucija na posljednjoj rang listi 172. tenisačica svijeta.

16. rujan 2024 20:51