StoryEditorOCM
TenisTENIS

LUCIJA ĆIRIĆ BAGARIĆ U FINALU BRATISLAVE Dubrovkinja na korak do prvog pojedinačnog ITF-ovog naslova na juniorskom Touru!

7. rujna 2019. - 23:27
Lucija Ćirić Bagarić će u nedjelju igrati za naslov pobjednice juniorskog ITF-ovog turnira u Bratislavi. Suparnica će joj biti druga nositeljica, Slovakinja Yvonna Zuffova, trenutno 641. juniorka svijeta.

- Lucija je već osvojila jedan juniorski ITF-ov turnir, ali u paru. Sad ima priliku doći do svog prvog pojedinačnog uspjeha na jednom juniorskom ITF-ovom turniru. Inače, sam plasman u polufinale je njezin najveći pojedinačni uspjeh do danas na juniorskom Touru – podvukao je njezin otac Boris Ćirić Bagarić.

15-godišnja Dubrovkinja je na startu turnira u glavnom gradu Slovačke dobila domaću tenisačicu Ninu Darmatiovu sa 6:4 i 6:1. Potom je bila bolja od Čehinje Katrin Pavkove sa 6:4, 0:6 i 6:2, da bi u četvrtfinalu sa 6:4 i 6:3 bila bolja od Slovakinje Martine Marusinove. Polufinale je dobila bez borbe jer je domaća tenisačica s pozivnicom Nina Vargova predala meč zbog ozljede.

Plasmanom u finale turnira u Bratislavi Lucija, koju trenira Jerko Bambić, napredovat će na svjetskoj rang listi za otprilike dvjesto mjesta. Trenutno je 1063. juniorka svijeta. Ukoliko pak u Bratislavi otiđe do kraja, osvoji naslov, na najnovijoj rang listi bila bi oko 750. mjesta. 
26. travanj 2024 13:05