StoryEditorOCM
TenisKRUNA NA GLAVI 18-GODIŠNJE DUBROVKINJE

Lucija Ćirić Bagarić osvojila Heraklion, nanizala pet pobjeda za svoj prvi trijumf u karijeri na jednom profesionalnom turniru!

Piše Tonči Vlašić
13. studenog 2022. - 11:51

Osvojila je 18-godišnja Lucija Ćirić Bagarić grčki Heraklion, 15.000 dolara vrijedan ITF-ov turnir. Njen prvi trijumf na jednom profesionalnom turniru u karijeri do kojeg je stigla s pet pobjeda.

U finalu je svladala šestu nositeljicu, Michaelu Laki iz Grčke, 653. tenisačicu svijeta.

Finale? Odličan meč, s obje strane. Prvi set 6:3 za Dubrovkinju, potom drugi 6:4 za Grkinju nakon čega je Ćirić Bagarić u setu odluke bila bolja sa 6:4, i to nakon što je Laki dobila dva gema za redom bez izgubljenog poena s kojima je izjednačila na 4:4, plus imala je potom, u idućem, devetom gemu seta odluke, dvije break lopte.

Lucija je nakon toga bila sjajna, sa četiri poena u nizu dobila je deveti gem, u idućem nastavila svoj niz, dobila u zadnja dva gema osam od deset poena nakon čega je mogla slaviti.

Ćirić Bagarić je još juniorka, do kraja ove godine, ali je već nakon nastupa u Wimbledonu, bilo je to početkom srpnja, odlučila posvetiti se samo skupljanju bodova za svjetsku, WTA rang listu. Do tad je vozila paralelni slalom.

Trijumfom u Heraklionu osvojila je novih 10 bodova, sad će na svom kontu imati ukupno 41 bod. Preskočila je novi prag, ušla je u TOP 700. Bit će oko 675. mjesta. 

19. listopad 2024 13:26