StoryEditorOCM
TenisPOSLJEDNJI GRAND SLAM TURNIR SEZONE

Lucija Ćirić Bagarić kao Ana Konjuh, obje Dubrovkinje u 2. kolu kvalifikacija US Opena! Evo što je rekla

Piše Tonči Vlašić
20. kolovoza 2024. - 22:20

I Lucija Ćirić Bagarić je izborila 2. kolo kvalifikacija posljednjeg Grand Slam turnira sezone, US Opena. Dakle, dvije Dubrovkinje su bile uspješne na startu, sinoć je u New Yorku slavila Ana Konjuh, a sad Ćirić Bagarić, koja je nakon više od dva i pol sata igre svladala Bjeloruskinju, Alionu Falei, i to sa 6:7 (5), 6:3 i 6:4.

Luciju sad čeka 27-godišnja Francuskinja Jessika Ponchet, 143. sa svjetske rang liste, koja je sa 6:2 i 6:1 dobila Zagrepčanku Janu Fett, sedmu nositeljicu kvalifikacija.

- Bio je jako zahtjevan meč, i protivnica, i ja smo malo lošije ušle u meč dok nismo uhvatile ritam. Uspjela sam se odvojiti na 5:3, te na 5:4 servirati za prvi set, ali nisam iskoristila četiri set lopte. U tie breaku tog prvog seta se dobro igralo, ali je ona odigrala bolje na kraju. Drugi set sam još malo podigla razinu igre i dosta mirno uspjela dobiti set. Treći odljučujući set smo i ona i ja igrale jako dobro te sam presretna što sam joj uspjela oduzeti servis na 4:4, i onda odservirati za meč. Ukupno gledajući mislim da je meč bio jako dobar te sam dosta zadovoljna kako sam odigrala - istaknula je Lucija u izjavi za Dubrovački vjesnik.

Konjuh protiv Argentinke Julie Riere, a Ćirić Bagarić protiv Ponchet igraju u srijedu, 21. kolovoza oko 18.30 odnosno oko 20 sati po hrvatskom vremenu. Ukupno su tri prepreke na putu do glavnog turnira.   

14. rujan 2024 22:31