StoryEditorOCM
TenisSLAVI DUBROVKINJA

Leticia Tarroco osvojila novi naslov državne prvakinje, deseti u karijeri, a svoj prvi seniorski: ‘Polufinale smo odigrale dobro, a finale baš odlično!‘

Piše Tonči Vlašić
24. siječnja 2023. - 11:53

U svibnju prošle godine smo brojali – jedan, dva, tri, četiri, pet, šest, sedam, osam i došli do devet. Zadnji, deveti, naslovi državne prvakinje su u pitanju, bio je trijumf na juniorskom prvenstvu u ženskim parovima. Igrala je tad s Dorom Mišković iz Vulpesa. Pamti se kako su u tri meča suparnicama prepustile samo tri gema, dva u četvrtfinalu, niti jedan u polufinalu, te jedan u finalu.

Sad je opet otišla do kraja, opet u ženskim parovima, ovaj put u dvorani, a prvi put na seniorskom prvenstvu Hrvatske. Sad igrajući s Niki Tomeljak iz Top Spina, i to su naslov uzele bez izgubljenog seta u dva meča. Kao druge nositeljice bile su slobodne u četvrtfinalu, a u finalu su dobile prve nositeljice, Saru Svetac i Liv Šumak sa 6:3 i 6:1.

- Polufinale smo odigrale dobro, a finale baš odlično, te smo ostvarile uvjerljivu pobjedu – istaknula je Dubrovkinja Leticia Tarocco, rođena 3. svibnja 2005. godine.

Prve naslove državne prvakinje Tarocco je osvojila u uzrastu do 14 godina. Dupla kruna – pojedinačno i parovi. Sad je u pojedinačnom dijelu HEP Dvoranskog državnog prvenstva odigrala tri meča na državnom u Virovitici. Prva dva dobila u dva seta, četvrtfinale izgubila od druge nositeljice, Doris Držanić (Zagi) u tri seta.

- Bilo je neizvjesno, ali sam, nažalost, taj meč loše odigrala.

Prvih devet naslova državne prvakinje Leticia je osvojila braneći boje Raguse. Sad nastupa za Libertas.

- Kako je trener Lauro Milanović prešao u Tenis klub Libertas, tako sam i ja, a kako u Dubrovniku nema dovoljan broj igračica za nastupati na ekipnom prvenstvu Hrvatske, tako da ekipno igram za zagrebački Vulpes.

image

Leticia Tarocco

Tonči Vlašić/

Nakon nastupa u Virovitici nije se vratila doma, već se zaustavila u Zagrebu.

- Tu sad treniram jer me za koji dan čeka u Čakovcu državno dvoransko do 18 godina. Niki i ja imamo 2/0 što se tiče ženskih parova na državnim prvenstvima, i oba u dvorani. Prošle godine smo bile najbolje baš na juniorskom.

Trebala je novu sezonu (godinu) otvoriti nastupima na međunarodnim turnirima, Bosna i Hercegovina, te Slovačka, turnirima četvrtog odnosno drugog ranga, ali je zbog bolesti morala otkazati nastup. Ipak, uspjela je nastupiti na seniorskom državnom dvoranskom prvenstvu.

Sad je čeka juniorsko. Želja joj je, naravno, nastaviti niz. Sad je na deset naslova državne prvakinje!

26. travanj 2024 22:23