StoryEditorOCM
TenisDVORANSKO PRVENSTVO

Leticia Tarocco u finalu državnog prvenstva u paru, uspješna i u pojedinačnoj konkurenciji, dalje je prošao i Marko Baničević

Piše Tonči Vlašić
30. siječnja 2022. - 21:59

Leticia Tarocco je u četvrtfinalu HEP Dvoranskog juniorskog prvenstva Hrvatske. Tenisačica Raguse je u Ogulinu u ulozi šeste nositeljice, a na startu je bez izgubljenog gema, dva puta sa 6:0, svladala Moniku Haraminu iz Tenis kluba Futur. Potom je bila bolja i od Rie Derniković Novaković sa 6:4 i 6:4, te je 16-godišnja Dubrovkinja među osam najboljih.

U ponedjeljak, 31. siječnja, čeka je u četvrtfinalu druga nositeljica državnog do 18 godina, Manuella Persson, članica Tenis kluba Kvarner.

MARKO BANIČEVIĆ U OSMINI FINALA

Na HEP Dvoranskom juniorskom prvenstvu Hrvatske, koje se održava u Čakovcu, nastupila su dva tenisača Raguse, Stjepan Bogdan i Marko Baničević. 

Obojica su bila uspješna u kvalifikacijama, plasirali se među 32 najbolja. Bogdan je poražen na startu glavnog turnira od Frana Kune iz Osijeka sa 6:1 i 6:1, a Baničević je izborio 2. kolo, osminu finala, pobjedom protiv Noaha Jelušića iz Opatije sa 6:3 i 6:0, te će u osmini finala igrati u ponedjeljak, 31. siječnja, protiv Viktora Bobana iz Top Spina, osmog nositelja.

image
Marko Baničević (Ragusa)
Tonči Vlašić

Tarocco će u ponedjeljak najmanje još jednom na teren. Čeka je finale parova. S Niki Tomeljak iz Top Spina ostvarila je i u tom turniru dvije pobjede. Prvo su sa 6:0 i 6:2 dobile ove nedjelje Ivu Mikulić i Leonardu Tokić, tenisačica Splita 1950., a zatim su u polufinalu svladale Stellu Knez (Split 1950) i Liv Šumak (HATK Mladost).

Suparnice za naslov su im Lucija Rastočić (Chromos Savica) i Ivana Riđan (Zagi).

30. travanj 2024 14:37