StoryEditorOCM
TenisDUBROVKINJA U NJEMAČKOJ

Leticia Tarocco: ‘Iskoristila je to što odlično pozna podlogu. Međutim, sve skupa, zadovoljna sam zbog ove dvije pobjede!‘

Piše Tonči Vlašić
17. ožujka 2023. - 15:40

Leticia Tarocco nije uspjela izboriti novu pobjedu na ITF-ovom J60 turniru u njemačkom Ickernu. Tenisačicu Libertasa zaustavila je u četvrtfinalu Nijemica Mariella Thamm, koja je bila bolja dva puta sa 6:2.

- Kao i u prvom meču, tako sam i sad igrala protiv domaće igračice koja dobro pozna ovu podlogu na kojom se igra turnir. Obje tu treniraju. Prvi meč je ionako sam po sebi uvijek težak, ali sam tad uspjela izboriti pobjedu. Danas nisam uspjela pratiti brzi ritam Thamm, koja je iskoristila to što odlično pozna podlogu. Međutim, sve skupa, zadovoljna sam zbog ove dvije pobjede na turniru u Ickernu – rekla je Tarocco.

Izgubila je danas i prva nositeljica turnira, Karla Bartel iz Njemačke, 321. juniorka svijeta. Nju je svladala sa 7:6 (1) i 6:2 Slovakinja Kali Supova, koja će za finale igrati protiv Thamm.

Tarocco, koja je uoči turnira bila 459. juniorka svijeta, Ickern će napustiti s novim bodovima.

- S koliko? Mislim s deset bodova, a to bi trebalo donijeti deset mjesta bolji plasman.

Naravno, ovisit će sve što su napravile druge igračice. Tarocco sad ide u Poreč na kamp. Koji je idući turnir?

- Igrat ću u Vrsaru na turniru prvog ranga – najavila je 17-godišnja Dubrovkinja. Početak godine obilježila je s dva naslova državne prvakinje u parovima. Prvo najbolja na seniorskom,  a zatim u juniorskoj konkurenciji.

ITF-ov J300 turnir u Vrsaru počinje 28. ožujka. Prva nositeljica bi trebala biti osma juniorka svijeta, Čehinja Tereza Valentova.

18. travanj 2024 01:52