StoryEditorOCM
TenisNOVA POBJEDA |

KVALIFIKACIJE VELIKOG WTA TURNIRA U SANKT PETERSBURGU Ana Konjuh preko Monice Niculescu stigla na korak do glavnog turnira

Piše Tonči Vlašić
13. ožujka 2021. - 17:40

U Dubaiju je krajem prošlog tjedna prošla kvalifikacije velikog WTA turnira, dobila 125. i 55. tenisačicu svijeta (Belgijku Ysaline Bonaventuru odnosno Aleksandru Krunić iz Srbije), zaradila 30 bodova s kojima je napredovala na svjetskoj rang listi za 51 mjesto i stigla do 350. pozicije. Potom je poražena na startu glavnog turnira, nije uspjela iznenaditi i 32. tenisačicu svijeta, Amanda Anisimovu iz SAD-a, dobiti i treći meč u samo 48 sati, a sad je, pet dana poslije, stigla u Sankt Petersburg, te pobjedom počela kvalifikacije još jednog velikog WTA turnira.

Ana Konjuh je u Rusiji za sat i 14 minuta svladala Rumunjku Monicu Niculescu sa 6:3 i 6:4.

Niculescu, 147. na svjetskoj rang listi, napravila je break na početku meča. Konjuh je zatim nanizala četiri gema, te već u osmom gemu imala dvije set lopte, a što tad nije uspjela, jest u iduće gemu na svoj servis, i to je gem uzela bez izgubljenog poena.

U drugom setu Niculescu je vodila sa 4:3, a Ana nanizala tri gema te otišla (opet) u finale kvalifikacija u kojem će u nedjelju, 14. ožujka, igrati protiv 21-godišnje Ruskinje Anastasie Gasanove.

08. svibanj 2024 13:55