StoryEditorOCM
Tenismeč protiv đokovića

Iz australske lože javio nam se Goran Ivanišević, jedna stvar kod Prižmića ga je šokirala: Nisam očekivao da može...

Piše Pero Smolčić/SD
14. siječnja 2024. - 14:26

Osamnaestogodišnji Dino Prižmić odigrao je meč karijere u Melbourneu. Mladi Splićanin u prvom je kolu Australian Opena igrao protiv branitelja naslova, prvog igrača svijeta i deseterostrukog osvajača prvog Grand Slam turnira sezone Novaka Đokovića. Srpski tenisač slavio je nakon četiri sata igre rezultatom 3:1 (6:2, 6:7, 6:3, 6:4), piše Slobodna Dalmacija.

Koliko je Prižmić namučio Novaka otkriva i podatak da je ovo bio vremenski najduži meč prvog kola nekog Grand Slam turnira za Đokovića u čitavoj karijeri.

Prižmić je prošao kroz tri kola kvalifikacija Australian Opena i to prilično uvjerljivo, a prometnuo se u jednu od najvećih mladih zvijezda svjetskog tenisa, on je ‘onaj koji dolazi‘. Komentatori u prijenosima diljem svijeta ostali su zapanjeni njegovim sposobnostima, a ponajviše zrelošću. Ima i onih koji, vidjevši njegovu nevjerojatnu građu, kažu da je od onih koji brzo sazru, ali ajmo ovako, koliko znate recimo 27-godišnjaka koji su u stanju odigrati ovakav meč protiv najvećeg ikad?

Dino je već tu, spreman odvući Novaka u četiri sata bespoštedne borbe. Meč kao takav bespredmetno je opisivati, je li Dino mogao još više zakomplicirati dvoboj, kada se vratio na 4:5 u četvrtom setu. Konačni ishod ovog dvoboja nije bitan koliko dojam kojeg je splitski tenisač ostavio, način na koji je igra. Svjestan je toga i sami Đoković koji je po završetku dvoboja napravio nešto što ne vidimo često.

image

Đoković i Prižmić

William West/Afp

Prvo je publika zapljeskala njemu, a onda je Novak prst uperio prema Prižmiću koji je sjedio na klupi. I pozvao ga da ustane tražeći od publike pljesak i za Dina. Nije ih trebao nagovarati, prolomio se golemi pljesak Melbourneom, a Prižmić je, umoran i ponosan, zahvalio publici.

- Zaslužio je svaki pljesak večeras. Nevjerojatan je igrač, toliko zreo za svoje godine. Ponašao se na terenu nevjerojatno, ovo je njegov trenutak. Iskreno, mogao je i on pobijediti. Borio se na 0:4 u zadnjem setu. Pokazao je nevjerojatnu mentalnu snagu, natjerao me da zaradim novac. Iskreno, imam sve riječi hvale za njega. Koristi svaki centimetar terena, brani se čudesno. za nekoga od 18 godina, a nikad nije igrao na ovakvoj sceni, čudesno. Velika hvala njemu, njegovom timu i obitelji. Želim svakako biti u njegovom kutu, nadam se da će me pozvati, vidjet ćemo puno od njega u budućnosti - kazao je Đoković pa zaključio:

- Isuse, imam duplo više godina od njega.

Sretan je u Novakovom ‘boksu‘ bio i Goran Ivanišević, splitski as s kojim smo godinama grizli nokte sada je Đokovićev trener. Po nama, trener godine, ma što ATP kaže.

Uglavnom, na Goranovom se licu vidjeli da je zapanjen Dinovom izvedbom, a on ga zna, gledao ga je, no ovakvu razinu na najvećoj mogućoj sceni ni sam nije očekivao.

Javio nam se nakon meča, kratko i jasno. Pitali smo koliko je Dino bio dobar?

- Ma ne dobar, nego čudo. Nisam očekivao da može odigrati ovako agresivno, potezao je forhend baš je..... Ako ovako nastavi, bit će opasan - konstatirao je Ivanišević.

Još kad bi mu, kako je Novak poželio, on bio u kutu, pa i uz Gorana... Strah nas je i pomisliti gdje mu je kraj.

image

Andre Agassi u publici

William West/Afp
28. travanj 2024 05:55