StoryEditorOCM
TenisWORLD TENNIS TOUR JUNIORS U DUBROVNIKU

Gužva u Gospinom polju, dva člana domaćina, Tenis kluba Ragusa i dvije Dubrovkinje u 2. kolu kvalifikacija

Piše Tonči Vlašić
15. listopada 2023. - 07:43

Ivan Boitsov, Ukrajinac, član Raguse, igra u 2. kolu kvalifikacija ove nedjelje protiv drugog nositelja Thia Behrmanna iz Austrije, a Stjepan Bogdan, također član Raguse, protiv Aleksandra Hudjeca iz Srbije.

U konkurenciji juniorki 2. kolo kvalifikacija čeka dvije Dubrovkinje, Leticiu Tarocco i Anamariu Zorić. Tarocco, tenisačica Libertasa, koja je četvrta nositeljica kvalifikacija, igra protiv porečke tenisačice Nike Čakarun, a Zorić, koja je danas članica zagrebačkog Vulpesa, protiv pete nositeljice, Petre Mirković iz Crne Gore.

Prvog dana turnira iz serije World Tennis Tour Juniors, koji se igra na terenima Tenis centra Dubrovnik u Gospinom polju, Boitsov je sa 7:6 (1) i 6:3 dobio klupskog kolegu Marka Baničevića, Bogdan je bio bolji od Makedonca Aleksandra Trifunovskog sa 7:5 i 6:4, Zorić je pak bila bolja od Lorence Kajtazi sa 6:0 i 6:2, dok je Tarocco bila slobodna.

image

Petra Svetac (Dubrovnik)

Tonči Vlašić/
image

Kuzma Jurišić (Ragusa)

Tonči Vlašić/

Od članova klubova s hrvatskog juga nastupili su još Roko Kačer, koji je sa 2:6 i 3:6 poražen od Slovenca Carla Angelia, Kuzma Jurišić s 1:6 i 3:6 od Nikole Lulića iz Srbije, Manuela Mijović od Leonarde Tokić s 4:6 i 2:6, a priliku igrati u konkurenciji do 18 godina dobili su i 14-godišnjci, Petra Svetac i Mateo Jerković. Svetac je zaustavljena od Slovenke Spele Sedej 0:6 i 3:6, a Jerković s 2:6 i 0:6 od Amara Huseinovića iz Makedonije, šestog nositelja kvalifikacija.

Tri kola kvalifikacija treba proći za nastup u glavnom turniru, koji počinje u ponedjeljak, 16. listopada i traje do nedjelje, 22. listopada. Trideset i dva mjesta su u glavnom turniru u obje konkurencije. Nastupaju juniorke i juniori s tri kontinenta....

02. svibanj 2024 00:42