StoryEditor
TenisTENIS

DUBROVKINJA U FINALU PAROVA Lucija u Mariboru izborila TOP 500, a prije samo četiri mjeseca bila je oko 1300. mjesta svjetske rang liste!

28. studenog 2019. - 18:29
Lucija Ćirić Bagarić u paru s Bugarkom Elenom Trenchevom izborila je finale ITF-ovog juniorskog turnira četvrtog ranga, koji se igra u Mariboru. Još se ne zna tko će im biti suparnice za naslov. Naime, drugo polufinale je u tijeku. Ćirić Bagarić i Trencheva su u četvrtfinalu sa 6:2 i 6:4 savladale Maru Sophiu Burger iz Njemačke i Niku Strasek iz Slovenije, a potom u polufinalu sa 6:4 i 6:4 druge nositeljice turnira, Austrijanku Danielu Glanzer i Poljakinju Rozailu Gruszczynsku.

U pojedinačnoj konkurenciji Tjasa Klevisar je u četvrtfinalu savladala Ćirić Bagarić, koja je dobila prvi set sa 7:6, ali nakon toga je dvije godine starija, 17-godišnja Slovenka, bila bolja sa 6:1 i 6:3. Međutim, dvije pobjede s kojima je stigla do četvrtfinala u pojedinačnoj konkurenciji, kao i tri pobjede u paru, odvele su Dubrovkinju u TOP 500. Sad je oko 490. mjesta, a ukoliko bi slavila u finalu parova, na najnovijoj rang listi bi bila oko 450. mjesta. 

Podsjetnik, Ćirić Bagarić je uoči nastupa u Mariboru bila na svjetskog juniorskoj rang listi na 534. mjestu što joj je bio najbolji plasman, a samo prije četiri mjeseca, kad je odlučila posvetiti se prvenstveno nastupima na juniorskim ITF-ovim turnirima, bila je oko 1300-tog mjesta svjetske rang liste.
loading...

Izdvojeno

12. srpanj 2020 22:44