StoryEditorOCM
TenisJUNIORSKI ‘A‘ TURNIR |

DUBROVKINJA MEĐU 16 NAJBOLJIH NA OTVORENOM PRVENSTVU ITALIJE Lucija Ćirić Bagarić izbacila 15. nositeljicu, veliku nadu kanadskog tenisa

Piše Tonči Vlašić
14. srpnja 2021. - 12:01

Lucija Ćirić Bagarić je preskočila i 15. nositeljicu jakog juniorskog turnira na sjeveru Italije, Victoriu Mboko iz Kanade. Opet je slavila u dva seta – 6:4 i 6:3. Na startu je prepustila samo jedan gem domaćoj tenisačici Carlotti Moccii, sad u 2. kolu opet 2:0.

Mboko je trenutno 58. juniorka svijeta, Kanađani pišu – velika nada. Lucija je osvojila 17 poena više, iskoristila šest od dvanaest break lopti, a s druge strane Mboko četiri od šest. Lucija je bolje servirala, sva statitsika je na kraju bila na njenoj strani.

Dubrovkinja se tako plasiraka među 16 najboljih na jednom od najjačih svjetskih juniorskih turnira ne računajući Grand Slamove, a eventualna prepreka na putu do čćetvrtfinala mogla bi joj biti Čehinja Linda Fruhvirtova, šesta juniorka svijeta.

Plasmanom u 3. kolu 61. izdanje Trofea Bonfiglio, Otvorenog prvenstva Italije, Ćirić Bagarić će napraviti novi pomak na svjetskoj rang listi. Trenutno je na 87. mjestu, te lovi debi na Grand Slam turniru. Lucija ga je već bila ulovila, imala je mjesto u kvalifikacijama Wimbledona, ali procedura oko ulaska u Veliku Britaniju zbog korone, budući je potvrdu dobila u zadnji tren, razlog je što je otkazala nastup kako ne bi dovela u pitanje nastup na skorašnjem juniorskom prvenstvu Europe. 

Međutim, s obzirom kako je nakon svakog turnira sve više bodova na njenom kontu, smiješi joj se američka turneja, te nastup u kvalifikacijama US Opena, posljednjeg Grand Slam turnira sezone. 

27. travanj 2024 04:02