StoryEditorOCM
TenisTENIS

DRŽAVNO DO 14 GODINA Leticia Tarocco doprvakinja Hrvatske!

25. svibnja 2019. - 20:23
Leticia Tarocco je doprvakinja Hrvatske do 14 godina. Tenisačica Raguse je na prvenstvu, koje se igralo u Zadru, do finala stigla sa četiri pobjede, bez izgubljenog seta, prepustivši suparnicama ukupno 12 gemova. U finalu je izgubila od prve nositeljice, Petre Marčinko (TOP Spin), sa 6:4 i 6:3.

Tarocco, druga nositeljica, na startu prvenstva dobila je sa 6:1 i 6:1 Niku Granić iz Makarske, u osmini finala Vini Cecelju iz Varaždina sa 6:2 i 6:2, u četvrtfinalu osmu nositeljicu, Petru Olij iz Vinkovaca, sa 6:2 i 6:1, a u polufinalu sa 6:2 i 6:1 Tenu Rajki (HTK Zagreb). Zbog bolova u leđima nije igrala parove.

Anamaria Zorić (Dubrovnik) izgubila je na startu glavnog turnira od Ines Bedeković iz Zagija sa 6:3 i 6:2, dok je Manuela Mijović (Župa dubrovačka) poražena od Cecelje sa 6:2 i 6:0 nakon što je bila uspješna u kvalifikacijama. Zorić je igrajući u paru s Nikom Granić stigla do četvrtfinala, dok je Mijović u paru s Valentinom Kovačić (Prelog) izgubila u 1. kolu te nije uspjela izboriti mjesto među osam najboljih.

U konkurenciji dječaka Marko Baničević (Dubrovnik) je dobio u 1. kolu glavnog turnira Roka Mađora iz Stobreča sa 6:2 i 6:1, ali je potom sa 6:3 i 6:0 poražen od prvog nositelja i kasnijeg pobjednika, Dina Prižmića (Split 1950.). Kroz kvalifikacije mjesto u glavnom turniru državnog prvenstva izborila su sva tri člana Tenis kluba Ragusa (Antun Bekić, Kuzma Jurišić i Stjepan Bogdan), ali su sva trojica poražena u 1. kolu, i sva trojica od igrača koji su bili nositelji.

Sva četvorica dubrovačkih tenisača su nastupila i u parovima. Pobjedu na startu upisao je Stjepan Bogdan igrajući s Markom Bradvićem (Gem Jastrebarsko). Bogdan i Bradvić su potom, u četvrtfinalu, izgubili od trećih nositelja i kasnijih pobjednika. Frana Rakonića (Nova Gradiška) i Doriana Salopeka (Ogulin).
25. travanj 2024 06:49