StoryEditorOCM
TenisDVA FINALA U ISTO VRIJEME

Donni Vekić olimpijsko srebro, Luciji Ćirić Bagarić 49 bodova i ranking karijere

Piše Tonči Vlašić
3. kolovoza 2024. - 19:11

Donna Vekić u Parizu za olimpijsko zlato, a Lucija Ćirić Bagarić u isto vrijeme za naslov pobjednice ITF-ovog turnira u Cordenonsu. Nisu ni Osječanka, ni Dubrovkinja uspjele otići do kraja, ali su obje ostvarile uspjeh. Vekić je poražena nakon 106 minuta igre od Kineskinje Qinwen Zheng s 2:6 i 3:6, a Ćirić Bagarić od Nizozemke Anouk Koecermans sa 6:7 (4) i 2:6 u meču koji je trajao 102 minute.

Naravno da nakon svakog poraza je teško, ali Donni je oko vrata olimpijska medalja, srebro, pamtit će to za sva vremena (četvrta medalja za Hrvatsku na Olimpijskim igrama u Parizu), a Ćirić Bagarić je nastupom u finalu osvojila 49 svjetskih bodova, i kad se gleda ‘live ranking’ evo je sad na 156. mjestu svjetske rang liste, a to joj je najbolji plasman u karijeri. S obzirom koliko gubi bodova do kraja godine, a s obzirom kako će imati do tad još prilika za nove bodove, osigurala je već sad nastup i u kvalifikacijama prvog Grand Slam turnira u 2025. godini, Australian Opena. Karta za kvalifikacije US Opena je odavno u špagu, a ne treba zaboraviti kako je to uspjela i

Lucija je u finalu protiv Nizozemke nakon 2:4 vodila s 5:4, te potom servirala za prvi set. U tom desetom gemu spasila je tri, ali nije uspjela i četvrtu break loptu. Odmah nakon toga je i treći put oduzela servis suparnici, i opet servirala za set, ali opet nije išlo. Tie break je otvorila vodstvom 2:0, izjednačila na 3:3, te na 4:4 i stala.

U drugom setu je izgubila sva četiri puta svoj servis, ali zahvaljujući tome što je dva puta oduzela servis suparnici živjela je nada u preokret, koji se, nakon što je to dan prije uspjela u polufinalu, nije dogodio danas i u finalu 70 tisuča dolara vrijednog turnira na kojem je 20-godišnja Dubrovkinja upisala četiri nove pobjede, ukupno 34 pobjede u 46 mečeva u 2024. godini u koju je ušla s 266. mjesta.

Srebro Donne Vekić je 46. medalja u povijesti za Lijepu našu na ljetnim Olimpijskim igrama. 

15. rujan 2024 09:52