StoryEditorOCM
TenisPOVRATAK

Dobila je prvi set, potom nije išlo, ali najvažnije u ovom trenutku: Ana Konjuh nakon deset mjeseci zaigrala na turniru!

Piše Tonči Vlašić
4. ožujka 2024. - 19:44

Evo Ane Konjuh. Vratila se. Nije je bilo na terenima od meča u Wimbledonu protiv Kolumbijke Emiliane Arango. Pamtimo, pobjeda na startu kvalifikacija najprestižnijeg teniskog turnira na svijetu. Nakon toga u tom drugom meču protiv Argano na travi borba prvi set, u drugom je sve pošlo kvragu. Opet se javio problem, bol, i opet je, vrlo brzo, morala po tko zna koji put u bolnicu.

Odmah je bilo jasno – to je to za 2023. godinu, a što je Wimbledon bio, početak lipnja. Potom polako opet na teren, zadnja dva mjeseca treninga je odradila, napokon, bez problema, i u subotu je krenula put Slovačke. Danas je opet izašla na teren. 24-godišnja Yiena In-Albon iz Švicarske je stajala s druge strane mreže. Trenutno 231. tenisačica svijeta, kojoj je najbolji plasman 110. mjesto. Ani je najbolji plasman dvadeseto. Svijet pamti njeno četvrtfinale US Opena, pamti kao je u Wimbledonu unatrag sedam godina igrala u drugom tjednu i u pojedinačnoj konkurenciji (osmina finala protiv Venus Williams na centralnom terenu), i u parovima, i u mješovitim parovima, pamti osvajanje WTA turnira u Nottinghamu, činjenicu kako je bila svjetski juniorski broj jedan!

Ana, nažalost, zadnje godine ne pamti kao sretne dane, više i ne broji koliko je puta morala ‘pod nož‘. Sad je u Trnavi dobila prvi set 1. kola kvalifikacija protiv In-Albon sa 6:4, a nakon što je drugi izgubila sa 4:6, u trećem nije uspjela parirati - 1:6, te je zaključila nastup na 75.000 dolara vrijednom ITF-u, ali važnija je vijest kako je opet u igri, kako je nakon više od deset mjeseci izašla opet na teren!

25. travanj 2024 23:30