StoryEditorOCM
TenisKVALIFIKACIJE

Dan nakon povijesne pobjede, tenisačice Raguse zaustavljene na putu do Druge hrvatske lige

Piše Tonči Vlašić
9. rujna 2024. - 09:29

Dan nakon povijesne pobjede, 3:2 kod Movensa u Zagrebu, tenisačice Raguse su poražene s 2:3 u Višnjiku od Zadra 08, te su zaključile nastup u polufinalu kvalifikacija za plasman u Drugu hrvatsku ligu za seniorke. Zadrska ekipa je, izborivši finale, osigurao dvije prilike za u veći rang. Naime, poraženi u finalu će igrati za mjesto u većem rangu protiv ekipe koja je bila predzadnja prošle sezone u drugom razredu. 

U Zadru je domaćin pobjedu i finale kvalifikacija osigurao već nakon četiri pojedinačna meča. Karla Bakalar je jedina uspjela izboriti pobjedu za Ragusu, a poslije je s Klarom Tokić ublažila poraz uspjehom u meču parova. 

Ragusa je prva ekipa u povijesti iz Dubrovnika, od samostalnosti, koja je zaigrala u seniorskoj konkurenciji. Debi će pamtiti po pobjedi, ali ne i po plasmanu u Drugu hrvatsku ligu. Taj cilj će pokušati ostvariti iduće sezone. 

Pod vodstvom Pera Barovića za Ragusu su osim Bakalar i Tokić u kvalifikacijama igrale Lucijana Benić i Petra Šanje. U drugom polufinalu kvalifikacija Varaždin 1181 je s 5:0 dobio na svojim terenima Frankopan

19. rujan 2024 03:20