StoryEditorOCM
TenisNOVE POBJEDE ANE PETKOVIĆ

Članica Libertasa jedina od okteta hrvatskih igračica u 2. kolu izborila osminu finala juniorskog ITF-ovog turnira

Piše Tonči Vlašić
4. listopada 2023. - 20:56

Prošli tjedan u Rijeci imala je debi na ITF-ovom juniorskom turniru. S četiri pobjede, tri protiv nositeljica, stigla je do polufinala u kojem je zaustavila prva nositeljica. U parovima je s četiri pobjede osvojila turnir igrajući s Larom Šerić.

Njezin trener Paolo Pavlinović je tad istaknuo: Rijeka je prvi od četiri ITF-ova turnira u nizu na kojem će igrati Ana Petković.

Ovaj tjedan je u Velom Lošinju na turniru koji je duplo jači od turnira u Rijeci. Članica Libertasa je jedina hrvatska tenisačica koja je izborila 3. kolo, osminu fnala, a osam ih je ukupno nastupilo u 2. kolu.

Na startu je Dubrovkinja bila bolja od Slovenke Ane Stojneve, prepustila joj je samo tri gema, sva tri u drugom setu. Sad je u 2. kolu svladala šestu nositeljicu, Helenu Sommer iz Njemačke sa 6:3 i 7:5. Čeka je meču za četvrtfinale opet nositeljica, i to dvanaesta, Jana Denisenko iz Latvije.

Ovo su turniru za igračice do 18 godina. U Rijeci je pobjeđivala i 17-godišnjakinje, Sommer je 16-godišnjakinja, a Ana Petković je 14-godišnjakinja.

I u Velom Lošinju tenisačica Libertasa igra i u turniru parova. Uz nju je sad Marta Dobrić iz Tenis kluba Zagi. U osmini finala su njih dvije svladale šeste nositeljice, Slovenke Kaju Kadak Ocvirk i Saru Mihelčič sa 6:4 i 6:0.  

05. svibanj 2024 02:22