StoryEditorOCM
TenisPRIČA S TERENA U UVALI LAPAD

Ante Kolunđija uoči povijesnog državnog prvenstva u Dubrovniku za igrače u kolicima: ‘Nadam se kako će ih biti dosta i ovaj put!‘

Piše Tonči Vlašić
20. rujna 2023. - 14:00

Održao je u travnju promociju tenisa u kolicima na terenima u Uvali Lapad, poželio tad da Dubrovnik uskoro bude domaćin državnog prvenstva, i ta mu se želja, kaže, ostvarila prije nego je očekivao.

- Prvi put smo domaćini državnog prvenstva u tenisu u kolicima. Igrat će se 30. rujna i 1. listopada na terenima u Uvali Lapad. Organizatori su Tenis klub Dubrovnik i Hrvatski savez tenisača u kolicima – kazuje Ante Kolunđija, Dubrovčanin, koji je debi na državnim prvenstvima imao 2020. godine. Najveći uspjeh ostvario godinu poslije kad je igrao polufinale, te zauzeo na kraju četvrto mjesto.

Kolunđija nastupa i na međunarodnim turnirima. Zadnji nastup imao je ove godine u Umagu gdje je održan turnir u sklopu jedinog hrvatskog ATP turnira. Do kraja godine, nakon državnog, plan mu je nastupiti na dva međunarodna turnira u Splitu...

- Prijave za nastup na državnom su do 26. rujna. Ždrijeb je 29. rujna. Prvog dana bi trebali znati tko će u nedjelju, 1. listopada, igrati za treće mjesto, a tko u finalu. Održat će se i natjecanje u parovima, ne samo singl. Igrat ćemo na tri, četiri terena u Uvali Lapad. Ovisno o broju prijavljenih. Anto Joskić i Sven Maretić, dvojica reprezentativaca, naša dva najbolje rangirana igrača su već potvrdila nastup u Dubroviku – dodao je Kolunđija.

image

Ante Kolunđija na treningu na tenis terenima u Uvali Lapad

Tonči Vlašić/

Igrat će se na dva dobivena seta.

- Egzibicija, koju smo imali prije pola godine kad sam igrao sa Zagrepčaninom Joskićem, najtrofejnijim hrvatskim reketom u kolicima, privukla je dosta gledatelja. Nadam se kako će ih biti dosta i ovaj put, kako će i oni koji nisu bili tad, doći ovaj put i pogledati prvenstvo – uputio je poziv 25-godišnji Dubrovčanin, koji je prije malo više od tri godine, sjedeći u kolicima u kojima je od lipnja 2018. godine, kad je nastradao vozeći motor, ne svojom krivicom, uzeo prvi put teniski reket u ruke te krenuo s treninzima.

Prije nikad nije igrao tenis, ali uporan, uz pomoć trenera Stipe Mandušića, danas je već blizu najboljih u Hrvatskoj. Pokušat će na svojim terenima, pred svojim navijačima, ostvariti još jedan lijep rezultat. Ante je, ističu najbolji hrvatski tenisači u kolicima, velika nada hrvatskog tenisa. 

02. svibanj 2024 02:56