StoryEditorOCM
TenisPOBJEDA U ŽENEVI

Ante Kolunđija slavio u svom debiju na svjetskom turniru prve serije protiv legendarnog Zagrepčanina, te će prvi put u karijeri biti kontra TOP 10 igrača svijeta

Piše Tonči Vlašić
16. srpnja 2024. - 23:26

Napredovao je sedam mjesta, te je trenutno na 115. mjestu ITF-ove svjetske rang liste, sve bliže i bliže mjestu u TOP 100, a novom napretku će svakako doprinijeti i pobjeda na startu Swiss Opena, turnira prvog ranga, koji se igra na zemlji u Ženevi gdje je dobio devet godina starijeg, 34-godišnjeg Antu Joskića, trenutno najbolje plasiranog hrvatskog igrača.

Trofejni Zagrepčanin je na 89. mjestu, a prije točno šest godina bio je na pragu ulaska u TOP 50 (plasman karijere, 53. mjesto). Dubrovčanin Ante Kolunđija je pak najmlađi hrvatski tenisač u kolicima sa svjetskim bodovima i treći najbolje plasirani Hrvat, Splićanin Sven Maretić, koji je vršnjak Joskića, zauzima 96. mjesto.

Joskić je u Ženevi dobio sa 6:3 prvi set protiv 25-godišnjeg Dubrovčanina, koji je u drugom setu uzvratio istim rezultatom, a sa 6:1 bio uspješniji u trećem, odlučujućem setu, te ga sad čeka prvi ogled u karijeri protiv jednog TOP 10 igrača svijeta. Suparnik mu je u 2. kolu 35-godišnji Japanac Takuya Miki, trenutno deveti igrač svijeta kojem je najbolji plasman u karijeri bilo peto mjesto. Miki je na kraju zadnjih jedanaest godina TOP 20 igrač svijeta, a na kraju zadnjih deset godina najslabiji plasman mu je bilo 14. mjesto, dok je četiri puta kraj godine dočekao u TOP 10. Kolunđiji je pak nastup na Swiss Openu debi na jednom ITF-ovom turniru prvog ranga.

image

Ante Kolunđija (Dubrovnik)

Tonči Vlašić/

Kolunđija i Joskić su sad 2:2 u međusobnim ogledima na turnirima za svjetske bodove. Zagrepčanin je dobio prva dva ogleda, oba tijekom 2023. godine, a ove godine je 2:0 za Kolunđiju, koji je i prvu pobjedu ostvario nakon što je izgubio prvi set sa 6:3.

27. kolovoz 2024 09:28