StoryEditorOCM
TenisTREĆA NOSITELJICA JE BILA BOLJA

Ana zaključila nastup u Adelaideu, vraća se u Melbourne s osam mjesta bolji rankingom

Piše Tonči Vlašić
13. siječnja 2022. - 05:21

Zaključila je Ana Konjuh nastup na WTA 250 turniru u Adelaidu. Dan nakon što je preokretom s 2:1 u setovima dobila Čehinju Marketu Vondrousovu, šestu nositeljicu turnira, 34. tenisačicu svijeta, aktualnu olimpijsku doprvakinju, koja je 2019. igrala finale Roland Garrosa, ostvarila drugu pobjedu na turniru, nije uspjela doći i do treće, te izbaciti i treću nositeljicu turnira, a 19. tenisačicu svijeta, Amerikanku Cori Coco Gauff.

U prvom setu Ana je izgubljeno šestom gemu vratila u sedmom, ali u osmom gemu je Gauff još jednom oduzela servis Ani, servirala potom za set, bila uspješna te nakon 35 minuta igre imala 1:0 u setovima (6:3).

U drugom setu je Amerikanka opet prva napravila break, i to u trećem gemu. Ana je izgubljeno vratila u šestom, ali već u sedmom novi break treće nositeljice turnira, koja je uspjela sačuvati tu prednost. Pamtit će se prvi gem drugog seta u kojem su odigrana 22 poena, kojeg je dobila Ana, drugi gem u kojem je Ana imala break priliku za 2:0, te deseti gem u kojem je američka  tinejdžerka iskoristila četvrtu meč loptu za prolaz u polufinale te skok s 19. na 16. mjesto svjetske rang liste.

Ana je u meču protiv Gauff još jednom pokazala kako ima 'top u ruci', oduševila je s nekoliko sjajnih voleja, na kraju, kad se gleda statistika, osvojila je više poena forehandom i backhandom od suparnice. Imala je as manje od Amerikanke, jednu više duplu servis pogrešku. Bez polufinala je ostala jer je napravila 15 pogrešaka više od Gauff. 

Plasmanom u (novo) četvrtfinale, i prošli tjedan je igrala u četvrtfinalu (WTA 250 turnir u Melbourneu), također je, kao i Gauff, napravila pomak na rang listi. U Adelaide je stigla kao 65. tenisačica svijeta, a sad je na 57. mjestu. Idući nastup ima na prvom Grand Slam turniru sezone, Australian Openu. 

26. travanj 2024 17:36