StoryEditorOCM
TenisJUNIORSKI ITF

Ana Petković ni Veli Lošinj neće napustiti praznih ruku, idući tjedan je na tuniru istog ranga

Piše Tonči Vlašić
5. listopada 2023. - 22:30

Ana Petković je zaustavljena u 3. kolu ITF-ovog juniorskog turnira u Velom Lošinju. Bolja od tenisačice Libertasa, jedine hrvatske predstavnice u osmini finala, bila je dvanaesta nositeljica, dvije godine starija Jana Denisenko iz Latvije, i to sa 6:0 i 6:4.

Bio je ovo osmi meč i drugi ITF-ov juniorski turnir u karijeri 14-godišnje Dubrovkinje. U konkurenciji igračica do 18 godina ima učinak u pojedinačnoj konkurenciji: šest pobjeda i dva poraza, oba od nositeljica, a što je za svaku pohvalu: u šest mečeva, koje je dobila, četiri pobjede je ostvarila protiv nositeljica.

Turnir u Velom Lošinju je iz ranga J60, prethodni turnir, prošli tjedan u Rijeci, gdje je imala debi u ovoj konkurenciji, a gdje je s četiri pobjede dogurala do polufinala, bio je iz ranga J30. I idući, koji igra idući tjedan u Poreču, je opet ranga J60, a nakon toga je u Dubrovniku na turniru koji je još jači, J100.

U Rijeci je Petković igrajući s Larom Šerić osvojila s četiri pobjede turnir parova, a u Velom Lošinju je s Martom Dobrić prošla prvu prepreku, ali zbog ozljede tenisačice Zagija predala je četvrtfinale.

Petković je i u Velom Lošinju, kao i u Rijeci, osvojila bodove za svjetsku rang listu.

04. svibanj 2024 16:32