StoryEditorOCM
TenisWTA TURNIR U MEKSIKU

Ana Konjuh pronašla spas u drugom setu, izborila treći odlučujući, a u njemu baš dobro krenula...

Piše Tonči Vlašić
21. veljače 2023. - 01:44

Nije uspjela Ana Konjuh doći i do treće pobjede u nizu na WTA turnira iz Serije 250 u Meridi, u Meksiku. S prve dvije je prošla kvalifikacije, između ostalog izbacila drugu nositeljicu, nakon čega je na startu glavnog turnira zaustavljena od 31-godišnje Španjolke Nurie Parrizas-Diaz, 79. sa svjetske rang liste, koja je nakon gotovo dva i pol sat igre bila sa 6:4, 6:7 (2) i 6:2.

Španjolka je po jednom oduzela u prva dva seta servis Ani, koja u prvom setu nije imala priliku uzvratiti, ali jest u drugom. Prvu break priliku nije iskoristila za otići do vodstva 2:0, a u desetom gemu u kojem je Španjolka servirala za meč, iskoristila je drugu break priliku. Zatim je bez izgubljenog poena povela sa 6:5. Na kraju je odličivao tie break, a u njemu je Parrizas-Diaz povela s 2:0, a Ana dobila idućih sedam poena u nizu te izborila treći set u kojem je oduzela servis u prvom gemu.

Potom je servirala. Imala 40:15, ali opet nije otišla do 2:0. U trećem gemu imala je dvije break lopte, ali nije uspjela, a što je u četvrtom pošlo za rukom Španjolki, koja je u osmom gemu napravila novi break, te otišla u 2. kolo, među 16 najboljih.

19. travanj 2024 00:42