StoryEditorOCM
TenisDUBROVKINJA U ITALIJI

Ana Konjuh pala, te predala meč unatrag deset godina velikoj suparnici: ‘Mislim kako nije ...‘

Piše Tonči Vlašić
15. svibnja 2023. - 18:27

Bio je to unatrag deset (i više) godina juniorski derbi, svjetski derbi, Ana Konjuh i Taylor Townsend. Sjećamo se polufinala Wimbledona 2013. godine. Ne sjećamo ga se po dobru. Amerikanka se provukla u drugom setu nakon što je izgubila uvjerljivo prvi, dobila ga je u tie breaku, a zatim u odlučujućem trećem setu uzela zadnja dva gema te sa 7:5 otišla u finale. Godinu prije igrajući s Kanađankom Eugeniom Bouchard je dobila Anu u paru s Belindom Bencic u finalu turnira parova u Wimbledonu. Prvi ‘singl’ je ipak pripao Ani. Bilo je to u polufinalu Orange Bowla krajem 2012. godine...

Townsend je 2012. bila juniorski broj jedan. Ana je 2013. bila pobjednica Australian Opena i US Opena, i ona je ‘tamo dole’, kao i igračica iz Chicaga 2012., Taylor je godinu i pol starija, u Melbourneu uzela duplu krunu. Ana je zahvaljujući tome preuzela vrh juniorske rang liste! Potvrdila ga je trijumfom u New Yorku. Nakon toga je, iako još nije bila ugasila 16 svjećica na rođendanskoj torti, zaključila juniorsku karijeru (mogla je igrati još najmanje dvije godine).

Danas su se opet našle jedna protiv druge na terenu. Drugi put na Touru. Ana je bila bolja 2018. u Eastbourneu. Sad ih je žrijeb spojio na zemlji Firence, na startu WTA 125 turnira. Ana je predala. Što se dogodilo?

- Pala sam. Bila je kiša, blatnjav teren. Kliznula sam se, zapela... – javila se iz Firence.

Klizala je u petom gemu, rezultat u tom trenutku u gemovima 2:2. Taylor je servirala. Ana je izgubila taj peti gem. Nakon ukazane pomoći je probala nastaviti, ali nije išlo, te je nakon sedmog gema odlučila predati meč. Ipak je izvrnula nogu, koju je operirala nakon što je pala u Parizu prošle godine, te slomila fibulu.

- Mislim kako ovaj put nije ništa strašno, ali vidjet ćemo – još je dodala.

Krajem ovog tjedna trebala bi u Pariz. Idući tjedan je čekaju kvalifikacije za drugi Grand Slam turnir sezone, Roland Garros. Za nadati se kako nije opet nešto otišlo, kako će za koji dan biti spremna...

26. travanj 2024 20:02