StoryEditorOCM
TenisPOVRATNICA NA TURNIRE

Ana Konjuh nakon meča osmine finala protiv prve nositeljice: ‘Drugo će doći s vremenom, samo da ovo prvo bude u redu‘

Piše Tonči Vlašić
8. kolovoza 2024. - 15:16

Nije bilo dobro, ali nisam previše ni očekivala u ovom drugom meču nakon povratka na turnire. Kartal, prva nositeljica, osvojila je prošli tjedan turnir, prije toga igrala je 3. kolo Wimbledona. Zna igrati, ne griješi, a tijekom meča je puhalo, te je to meni otežalo zadatak, servirati i sve drugo. Imala sam dosta grešaka. Očekivano, ipak mi nedostaje poena i mečeva, trebat će vremena da se opet naviknem – javila se Ana Konjuh, povratnica na terene. Četiri mjeseca je nije bilo na turnirima.

Vratila se ovog tjedna u Roehamptonu, na ITF-ovoj 35-ici, gdje je jučer na startu turnira dobila Britanku Emily Appleton, a danas, niti 24 sata poslije, igrala i izgubila od prve nositeljice, Britanke Sonay Kartal s 3:6 i 2:6 nakon sat i 12 minuta igre.

Kartal je osvojila prošli tjedan prvi turnir na kojem se igra i ovaj tjedan, dok je u Wimbledonu prije toga dobila Rumunjsku Soranu Cirsteu, 39. tenisačicu svijeta, a potom i Francuskinju Claru Burel, koja je na 59. mjestu. Zaustavila je potom druga tenisačica svijeta u tom trenutku, Amerikanka Coco Gauff.

- Ovo je za mene pobjeda prvenstveno iz razloga jer sam zdrava, preciznije, ne boli me napokon ruka. Drugo će doći s vremenom, samo da ovo prvo bude u redu.

Plan je bio putovati odmah iz Engleske u Ameriku.

- Imam zaštićeni ranking na osam turnira. Turnir u Engleskoj je bio prvi od tih osam, drugi ću biti US Open, te mi ostaje još šest turnira. Turnir na kojem sam trebala nastupiti prije posljednjeg Grand Slam turnira sezone je jak, a kako sa mnom sad nije mogao putovati trener, u slučaju da ispadnem rano bila bi desetak dana sama uoči US Opena, a to ne bi bilo dobro. Odlučili smo zbog svega toga vratiti se u Zagreb, te se spremati za nastup u New Yorku – rekla je Ana, koja je u Britaniji osvojila svoj jedini WTA naslov u karijeri (Nottingham 2015.), a na US Openu igrala četvrtfinale 2016. što je njezin najbolji rezultat na jednom Grand Slam turniru. Najbolji plasman joj je 20. mjesto 2017. godine.

Poslije toga karijeru su joj obilježile ozljede, nekoliko operacija, i dok bi većina drugih u toj situaciji digla ruke od svega, Ana nije. Bori se i dalje. Povratak na turnire nakon četiri mjeseca obilježila je pobjedom protiv Appleton.

 

15. rujan 2024 14:37