StoryEditorOCM
TenisJUNIORSKO PH |

16-GODIŠNJA LUCIJA ĆIRIĆ BAGARIĆ Dubrovkinja u finalu državnog do 18 godina, i to ne u jednom finalu, već u sva tri!

Piše Tonči Vlašić
22. kolovoza 2020. - 19:28
Lucija Ćirić Bagarić igrat će u nedjelju, 23. kolovoza, tri meča na terenima Tenis kluba Split 1950. Prvi u 10 sati. Čeka je na početku 'super radnje nedjelje' finale državnog do 18 godina protiv Antonie Ružić, članice Tenis kluba Franjo Punčec iz Čakovca. Nakon toga će udružiti snage sa suparnicom u finalu, te krenuti u lov na naslov državne prvakinje u ženskim parovima, a kad to odigra doći će do promjene na terenu. Ona, naravno, ostaje. Iz igre tad izlazi Ružićka, a ulazi Luka Mikrut (Split 1950) s kojim će Dubrovkinja krenuti u boj za naslov državne prvakinje u mješovitim parovima!

- Super je, a kako i ne bi kad sam ušla u sva tri finala juniorskog prvenstva Hrvatske. Ne, nikad na niti jednom državnom do jučer nisam ovo uspjela, a niti sam ovakvo što postigla na nekom drugom turniru - naglasit će Lucija.

- Ružička je čvrsta u igri. Zadnji put smo igrale jedna protiv druge prije dvije, tri godine. Ona je dobila. Sjećam se kako je drugi set bio neizvjestan. Zatim, dan prije početka prvenstva u Splitu smo odigrale jedan set. Tu sam vidjela kako igra. Uglavnom, igra dobro. Koliko dobro ja igram? Vidjet ćemo sutra, a ovo što sam odigrala prekjučer, jučer i danas je bilo dobro. Možda jedino protiv Nore Knežević nisam zadovoljna s prvim setom polufinala. Zamalo sam ga izgubila...

Ali, nije.

- Nisam, da, nisam.

Prvi sert je dobila sa 7:5, a drugi čistih 6:0.

- Da, drugi set je bio baš dobar. Bilo mi je teško i protiv Noe Krznarić u četvrtfinalu. Prvo jer je to bio moj drugi meč tog dana, a zatim jer smo igrale oko 14 sati. Sunce je u tom trenutku baš pržilo, te smetalo.

image
Lucija Ćirić Bagarić foto: Tonči Vlašić


Lucija već ima jedan naslov državne prvakinje do 18 godina.

- Da, ali dvoranski, i to u parovima. Bilo je to prošle godine u Zadru. Naslov sam osvojila igrajući s Tarom Wurth, članicom Iteama od koje sam izgubila polufinale singla – priča nekadašnja članica Tenis kluba Dubrovnik, a danas Hrvatskog teniskog kluba Zagreb, koja je u karijeri osvojila devet naslova državne prvakinje. Zadnji, ekipni, i to seniorski, uzela je prošli mjesec, i to ga je osvojila igrajući skupa s još jednom Dubrovkinjom, Anom Konjuh, te svojom trenericom, 35-godišnjom  Zagrepčankom Mateom Mezak, nekadašnjom reprezentativkom Hrvatske, koja je bila pred vratima ulaska među 200 najboljh na svijetu, koja je 2002. godine bila druga juniorka svijeta, a koja je već nekoliko godina i u trenerskim vodama. Inače, Lucija i dalje kondiciju radi s trenerom Dariom Novakom.

- Koliko sam puta bila državna prvakinja? Znam sigurno kako sam više puta bila prvakinja u paru, nego pojedinačno, a koliko točno, to sigurno zna tata.

Tata Boris kaže kako je dva puta slavila na državnim prvenstvima u singlu, te pet pet puta u parovima. Plus jednom je uzela juniorsko ekipno, te dva puta seniorsko. Ukupno deset naslova. I kad je već u pitanju desetka, Lucija je do sad na državnom do 18 godina u Spltu, odigrala sedam mečeva u 72 sata. Dobila je svih sedam. Ako u nedjelju, 23. kolovoza, bude i dalje bez greške, prvenstvo če zaključiti sa čistih 10:0!

- To bi bilo sjajno - poželjela je 16-godišnja Dubrovkinja.

image
Lucija Ćirić Bagarić foto: Tonči Vlašić
25. travanj 2024 22:38