StoryEditorOCM

Tužna lica naših, Hrvatska slaba, a na vratima Crne Gore sjajan Nebojša Simić, te drugačije nije ni moglo završiti...

Piše Tonči Vlašić
20. siječnja 2022. - 17:06

Uvjerljivo najlošije poluvrijeme Hrvatske na prvenstvu, greške u obrani pokušali su naši ispraviti u napadu, ali su i tamo dosta toga prosuli, bacili u bunar, te je nakon prvog poluvremena Crna Gora imala velikih šest pogodaka viška. Je li to dostižno? – pitali smo se u očekivanju nastavka. Nije s obzirom kako smo i u nastavku loše igrali. Nije s obzirom kako je na vratima Crne Gore branio Nebojša Simić. Nažalost, naši vratari nisu bili tako raspoloženi. Ne samo vratari.

Porazom od Crne Gore, bilo je u nastavku i minus osam (20:28), na kraju 26:32, daleko smo od prva dva mjesta u skupini drugog kruga. Imamo još tri utakmice do kraja drugog kruga, Danska u subotu, Island u ponedjeljak, te u srijedu Nizozemska. I da uzmemo svih šest bodova do kraja, ne vjerujemo kako bi to bilo dovoljno za polufinala.

image
Zaustavljen i Luka Cindrić
Ante Čizmić/Cropix
image
Nebojša Simić je bio sjajan na vratima Crne Gore
Ante Čizmić/Cropix

Hrvatska je stala nakon pobjeda u skupini prvog kruga protiv Srbije i Ukrajine, a nadali smo se nakon ta dva izdanja kako može još više. Ne možemo zaboraviti sve nedaće, probleme s ozljedama i koronom, ali unatoč tome očekivalo se ipak više protiv Crne Gore.

image
Hrvatska uoči utakmice s Crnom Gorom
Ante Čizmić/Cropix
05. svibanj 2024 01:44