StoryEditorOCM
RukometPRIJELAZNI ROK

Top iz Mokošice se vratio, opet će ‘grmiti‘ u dresu zagrebačke Lokomotive, Kristina Prkačin: ‘Radujem se što ću opet igrati dosta važnih utakmica!‘

Piše Tonči Vlašić
13. siječnja 2022. - 17:03
U dresu seniorske reprezentacije Kristina Prkačin je igrala na juniorskom SP-u, te dva seniorska EP-a. Vlasnica je bronce s EP-a 2020. godine, a što je prva medalja hrvatske seniorske reprezentacije s velikih natjecanja

Kristina Prkačin je prvi dio sezone igrala za mađarskog prvoligaša Szombathelyi Női Kézilabda, a u nastavku će opet za 'svoju' Lokomotivu.

- Imala sam dosta veća očekivanja kad sam u ljeto otišla u Mađarsku, u najjaču ligu svijeta. Veselila sam se tom novom izazovu, međutim, kažem, nije bilo kako sam očekivala, te sam se vratila u Zagreb, u Lokomotivu – potvrdila je Kristina.

Stisak ruke na rastanku sa svima u Szombathelyi Női Kézilabda, i pravac na trening Lokomotive. Sad je ponovno pod paskom Nenada Šoštarića, ujedno izbornika hrvatske ženske reprezentacije, trenera godine u izboru HRS-a.

- Radujem se što ću opet igrati dosta važnih utakmica – dodala je Kristina.

Lokomotiva je lider hrvatskog prvenstva, Podravka je (i dalje) najveći rival za oba domaća trofeja, a zagrebačka ekipa igra i Europu, te će se rukometašica iz Mokošice (opet) 'tući' za trofeje, a što nije imala priliku u dresu mađarskog prvoligaša.

image
Kristina Prkačin slavi pogodak u dresu mađarskog prvoligaša Szombathelyi Női Kézilabda

Kristina je s 15 godina počela igrati rukomet u Dubrovniku, potom krenula za Zagreb s 18 godina. Prvu godinu u glavnom gradu odradila je u dresu Trešnjevke, a nakon toga do prošlog ljeta igrala za Lokomotive s kojom je osvojila dva Kupa Hrvatske i europski Challenge kup, te igrala još jedno europsko finale, Europskog kupa.

Prvi nastup u dresu reprezentacije je imala prije sedam godina. Prvo je nastupala za juniorsku, s njom bila na Svjetskom prvenstvu u Rusiji 2016., a zatim za seniorsku reprezentaciju s kojom je bila sudionik dva Europska prvenstva (Francuska 2018. i Danska 2020. godine). Pamti se, naravno, njezin posljednji Euro s kojeg se vratila s broncom, a što je bila povijesna prva medalja hrvatske seniorske reprezentacije s velikih natjecanja.

Prkačin je u dosta navrata pokazala koliko može, koliko je opasna, koliko je razoran njezin udarac. Ne može se zaboraviti posljednji završni turnir Kupa Hrvatske. Četiri pogotka Bjelovaru u polufinalu, a pet za trijumf u finalu protiv Podravke.

Sad će opet lijevi vanjski iz Mokošice 'grmiti' u dresu Lokomotive.

image
Kristina Prkačin je sa zagrebačkom Lokomotivom osvojila tri trofeja
Tonči Vlašić
26. travanj 2024 20:01