StoryEditorOCM
RukometSVJETSKO PRVENSTVO

Tea Pijević, ‘mala‘ iz Stabline, o ozljedi Marte Batinović, a nakon velike pobjede Hrvatske kaže: ‘Idemo li u četvrtfinale? Nego što!‘

Piše Tonči Vlašić
7. prosinca 2023. - 21:14

Imala je pet obrana, a svaka je bila za pet. Tea Pijević je najzaslužnija što su naše dobro otvorile utakmicu, što je naraslo samopouzdanje, što su vidjele kako se može. I na kraju su uspjele. Dobile su Crnu Goru s 26:25. Velika pobjeda, koja ih je ostavila u igri za četvrtfinale...

- Fala na čestitkama – odgovorila je Tea, a potom o 60 minuta utakmice koja je bila ‘biti ili ne biti’.

NAŠA SKUPINA DRUGOG KRUGA

U ostalim utakmicama 3. kola, prvog u skupini drugog kruga, Mađarska je dobila Senegal, a Švedska bila bolja od Kameruna.

Poredak: 1. Švedska 6 bodova, 2. Mađarska 4 boda, 3. Crna Gora 4 boda, 4. Hrvatska 3 boda, 5. Senegal 1 bod, 6. Kamerun bez boda.

Raspored 4. kola, 9. prosinca: Senegal - Crna Gora, Hrvatska - Kamerun, Mađarska - Švedska, 5. kolo, 11. prosinca: Kamerun - Senegal, Mađarska - Hrvatska, Crna Gora - Švedska.   

Dvije najbolje reprezentacije skupine igrat će u četvrtfinale. Napomena, Mađarska je u prvom krugu izgubila od Crne Gore, a dobila Kamerun, naše su u prvom krugu odigrale neodlučeno sa Senegalom, a izgubile od Švedske...   

- Očekivano borbena utakmica. Žao mi je što se nismo uspjele odvojiti već u prvom poluvremenu. Kad smo opet imale priliku za to u nastavku, vratile smo Crnu Goru u život našim greškama – kaže ‘mala’ iz Stabline, dijete Dalmatinke. U pločanskom Domu sportova je počela karijeru, gdje i Marta Batinović (djevojačko Žderić), bivša hrvatska reprezentativka, koja od 2019. godine nastupa za Crnu Goru.  

image

Tea Pijević je protiv Kine, u prvom krugu, bila prvo ime utakmice

Jozo Cabraja/Kolektiff
image

Bolni jauci Marte Batinović

Bjorn Larsson Rosvall/Afp
image

Marta Batinović je iznesena s terena

Bjorn Larsson Rosvall/Afp

Marta je proklizala, te nakon toga ostala ležati na terenu. Bolna grimasa na licu, jauci. Tea je otišla do nje. Kako je?

- Išla je snimit to desno koljeno. Za nadati se kako joj nije otišao križni. Valjda nije – nada se Tea. Dogodilo se to u 17. minuti utakmice. Naše su u tom trenutku imale prednost 8:6 i napad, Crna Gora se obranila, te krenula u napad kad je Pločanka napravila krivi pokret..

Hrvatska je u 42. minuti imala najveću prednost  (19:14). Crna Gora je imala napad za izjednačenje.

- Ponavljam, nikako se nismo uspjele odvojiti. Moramo biti iskreni, srećom smo na kraju stigle do novih bodova.  Crna Gora je promašila zadnji šut. Ali, kad se se pogleda, po meni je naša pobjeda zaslužena – naglasila je Pijević.

U subotu je Hrvatskoj suparnik Kamerun, a u ponedjeljak Mađarska. Ako dobije obje, trebat će pomoć Švedska, koja ne smije izgubiti od Crne Gore.

- Idemo li u četvrtfinale? Nego što! – k’o iz topa će Pijević.

image

Tea Pijević (Hrvatska)

Jure Erzen/Kolektiff
26. travanj 2024 13:10