StoryEditorOCM
RukometREPREZENTATIVKE U BORBI ZA EURO

Tea Pijević i Kristina Prkačin su također krive što se aktualne olimpijske pobjednice i svjetske doprvakinje nisu prošetale Koprivnicom

Piše Tonči Vlašić
4. ožujka 2022. - 08:03

Naš izbornik Nenad Šoštarić nije mogao računati na Ćamilu Mičijević, Tenu Petiku, Stelu Posavec, Larissu Kalaus, Ivanu Dežić i Korinu Karlovčan, ali je unatoč tome Hrvatska itekako namučila Francusku, aktualne olimpijske pobjednice i svjetske doprvakinje, koje su u Koprivnici pobijedile sa samo 21:19 u utakmici 3. kola kvalifikacijske skupine 4 za odlazak na Europsko prvenstvo. 

Utakmica u Koprivnici bila je otvorena sve do same završnice. Uzvrat se igra u nedjelju u Toulouseu. Francuskinje novom pobjedom mogu potvrditi plasman na Euro, Hrvatsku potom čekaju još utakmice s Češkom i Ukrajinom. Dvije najbolje reprezentacije skupine će izboriti EP. Hrvatska ima pobjedu (Češka) i dva poraza (Ukrajina i sad Francuska). Češka je bez boda iz dvije utakmice. Francuska je dobila sve tri utakmice. Ukrajina ima pobjedu i poraz. Druga utakmica 3. kola između Češke i Ukrajine je odgođena. 

Protiv Francuske igrale su i dvije igračice s hrvatskog juga, vratarka Tea Pijević iz Stabline pokraj Ploča, te Kristina Prkačin iz Mokošice.

Sjajno su naše rukometašice igrale obranu, posebno Ana Debelić i Kristina Prkačin koje su držale sredinu. U nastavku, s vrlo dobrom Teom Pijević na vratima i Kristinom Prkačin, odnosno dva njezina dalekometna projektila, malo smo poljuljali francusku obranu pa je njihov izbornik morao zvati minutu predaha - ističe se u izvješću Hrvatskog rukometnog saveza.

Hrvatska je minutu i pol prije kraja stigla na pogodak zaostatka (19:20). Francuskinje su tek svojim 21. pogotkom uspjele osigurati pobjedu. 

image
Hrvatska ženska reprezentacija nakon utakmice u Koprivnici protiv Francuske (Kristina Prkačin protiv Francuske u 'krugu')
Jozo Čabraja/Hrs
27. travanj 2024 11:34