StoryEditorOCM
RukometPOČINJE EUROPSKO PRVENSTVO

Sveti Vlaho i Dubrovnik u centru Mannheima, debi na tribinama Kljajići i Računice su imali upravo protiv Španjolske, a ta utakmica se ne zaboravlja!

Piše Tonči Vlašić
12. siječnja 2024. - 15:26

Kreću i hrvatski rukometaši s nastupom na Europskom prvenstvu. Vaterpolski Euro, kojem smo domaćini, stigao je do četvrtfinala. Od 18.30 sati naši se u Zagrebu, na Savi, bore protiv Grčke za polufinale, a od 20.30 sati Domagoj Dunvnjak i ostali u Njemačkoj igraju protiv Španjolske. U skupini ih čeka još Austrija u nedjelju, 14. siječnja, od 20.30 sati, te Rumunjska, koja im je suparnik u utorak, 16. siječnja, od 18 sati. 

Naš izbornik Goran Perkovac je već odredio kojih će šesnaest igrača nastupiti u 1. kolu. Oba Metkovca će igrati, Jelinić i Srna, zatim Mandić, Načinović, Cindrić, Martinović, Šoštarić, Ivić, Mihić, Glavaš, Šipić, Lučin, Mamić, Duvnjak, Karačić i Klarica.

Hrvatska će u Njemačkoj imati veliku podršku s tribina. Fotoreporter CROPIX-a Ante Čizmić je ‘ulovio‘ uoči utakmice u središtu Mannheimu i Dubrovčane. Oktavia i Oliver Klajić, te Ofelia i Saša Računica su istaknuli hrvatsku zastavu s natpisom Dubrovnik, te razvili bandjeru svetog Vlaha.

image
Ante Cizmic/Cropix
image

Oktavia Kljajić i Ofelia Računica

Ante Cizmic/Cropix

I kad ih je Čizmić ‘ulovio‘ valja se prisjetiti kako su Kljajići i Računice debi na velikim natjecanjima rukometaša imali na Svjetskom prvenstvu u Spaladium Areni 21. siječnja 2009. godine kad su u moru od 12.000 hrvatskih navijača slavili pobjedu naših 32:22 baš protiv Španjolske.

Iduće godine su putovali u Austriju na Europsko prvenstvo, zatim dvije godine poslije opet su išli na Euro, u Srbiju, pa 2013. godine na Svjetsko prvenstvo u Španjolsku. Uglavnom, tamo gdje je hrvatska rukometna reprezentacija, tu su i oni. Sad su u Njemačkoj. To im je već sedmo Europsko prvenstvo...

24. travanj 2024 23:13