StoryEditorOCM
RukometBRAVO, BRAVO! |

STIGLA JE SLIKA IZ DANSKE ZA DUBROVAČKI.HR Naše kraljice, Kristina Prkačin iz Mokošice i Tea Pijević iz Stabline, s broncom!

Piše Tonči Vlašić
20. prosinca 2020. - 20:57
Selfie iz Danske - Kristina Prkačin i Tea Pijević s brončanim medaljama s EP-a, prvim medaljama u povijesti hrvatske ženske rukometne reprezentacije na velikim natjecanjima
Javile su se dan uoči puta na Europsko prvenstvo u Dansku, u srijedu, 2. prosinca. U razgovoru za Dubrovački vjesnik sanjale su plasman u drugi krug, priželjkivale kako će uspjeti izgurati jednog suparnika, dobiti barem jednu utakmicu, a što im nije uspjelo na prethodnom EP-u u Francuskoj 2018. kad su obje imale debi s reprezentacijom na velikim natjecanjima.

U tom trenutku, prije puta u Dansku, njihova nam se želja činila nemoguća misija. Koga mogu, pitali smo se, ostaviti iza sebe hrvatske rukometašice, te se plasirati u drugi krug kad su, govoreći o sebi i suparnicama, isticale kako su oslabljene, a kako je Mađarska jaka, baš jaka, kako je Nizozemska aktualni svjetski prvak, a Srbija, preostali treći sudionik skupine 'C' prvog kruga, šesta sa zadnjeg SP-u Japanu 2019. godine.

Javile su se zatim 4. prosinca kad su dobile Mađarsku. Skakale su od sreće. Javile su se i 6. prosinca kad su svladale Nizozemsku. Koja je to bila ludnica kad je bilo jasno da su izborile drugi krug, a javile su se i 8. prosinca kad su pobijedile Srbiju te osvojile prvo mjesto u skupini. Javile su se i 10. prosinca kad su na startu drugog kruga bile bolje od Rumunjske, te 15. prosinca kad su u odluci, tko će u polufinale, nadigrale Njemačku.

Javile su se i danas, 20. prosinca. Javile su se s pobjedničkog postolja Europskog prvenstva nakon što su u utakmici za treće mjesto dobile Dansku, domaćina prvenstva. Napravile su selfie te poslale na našu adresu. Kristina Prkačin iz Mokošice i Tea Pijević iz Stabline pokraj Ploča su dvije male iz Dubrovačko-neretvanske županije u sastavu hrvatske reprezentacije, koja je napravila čudo u Danskoj. Osvojila broncu, prvu medalja u povijesti na velikim natjecanjima. Priredila, što su mnogi istaknuli, najveće iznenađenje u povijesti Europskih prvenstava!
27. travanj 2024 02:47