StoryEditorOCM
RukometDRUGA HL - JUG

Slavlje u Opuzenu, Julio Jelavić, Goran Marković i ostali dobili derbi, Ante Franić: ‘Ovo je naša najbolja utakmica! Hvala navijačima!‘

Piše Tonči Vlašić
26. veljače 2022. - 21:04

Prva na listi želja je bila pobjeda. Dva boda su im bila glavni cilj. Zatim su priželjkivali slaviti s više od dva razlike s koliko su poraženi u Sinju u prvom dijelu, te tako steći prednost u slučaju da na kraju prvenstva budu bodovno poravnati s Kamičkom. Kad bi dobili s tri razlike, to bi bilo sjajno - isticali su. Na kraju su se 'preračunali', dobili su tri puta po tri razlike. Pred gotovo 300 gledatelja Opuzen je u derbiju 15. kola svladao u svom domu Kamičak s 32:23.

image
Rukometni klub Kamičak
Božo Radić/Cropix

- Presretni smo. Sat nakon utakmice još ne prestaje pjesma, slavlje – naglasio je Ante Franić, trener Opuzena, sastava koji je dobio trinaest od petnaest utakmica ove sezone u južnoj skupini Druge hrvatske lige. Osim u Sinju poražen je još samo od neporaženog Ardiaeia u Župi dubrovačkoj. 

- Tvrda utakmica prvih deset minuta, a nakon toga smo uspjeli pobjeći Kamičku. Stekli četiri, pet razlike. Nakon toga nam nisu više zaprijetili. Bojao sam se pada u nastavku utakmice, ali se to nije dogodilo. Potvrda toga je ova uvjerljiva pobjeda.

Bio je Opuzen, naglasio je Franić, puno, puno bolji.

- Naša pobjeda je zaslužena, a nismo bili kompletni. Nismo. Pobjedu je izborila momčad, baš smo izgledali kao prava momčad. Možda je bilo još ovako dobrih partija ove sezone, ali kad se zna tko nam je bio suparnik, kolika je bila važnost ove utakmice, ovo je naša najbolja utakmica.

image
Goran Marković (Opuzen) prolazi kroz obranu Kamička
Božo Radić/Cropix
image
Opuzen - Kamičak 32:23
Božo Radić/Cropix
image
Ivan Obšivač je podigao rampu Slavku Filipoviću Grčiću (Kamičak), tu je i Vladimir Koncul, a na vratima Opuzena Daniel Jarić
Božo Radić/Cropix

Kad se gleda zapisnik 'bodu u oči' dva napadačka učinka: Julio Jelavić 13 pogodaka, realizirao je svih osam sedmeraca, te Goran Marković, koji je postigao osam pogodaka.

- Julio je prvi strijelac lige. Odličan igrač. Šut protiv Kamička odličan. Marković također odličan. Opet ponavljam, svi su bili odlični. Bili smo jaki kao momčad, i zbog toga smo ostvarili ovako lijepu pobjedu. Opet se u Opuzenu živi rukomet, živi se i u županiji. Ardiaei i mi na vrhu tablice, Ardiaei je najbolji, mi lovimo drugo mjesto te se nadamo kako će i ono donijeti plasman u veći rang. Opet je bilo gledatelja u dvorani. Hvala im na podršci. Vjerujem, da nisu ova ograničenja zbog korone, kako bi ih bilo i više – rekao je Franić. 

Opuzen je pobjedu za pet izborio u sastavu: Matej Beljo (4), Mirko Žuvelek, Ivan Obšivač, Julio Jelavić (13), Josip Tapalović, Bruno Bošković (4), Josip Prović, Karlo Crnčević, Mihael Ujdur (1), Tonči Čović, Kristijan Palinić (2), Goran Marković (8), Vladimir Koncul, Ante Vidović, Daniel Jarić i Luka Deak.

DRUGA HL - JUG RUKOMETAŠA

Poredak: 1. Opuzen 26 bodova, 2. Ardiaei (dvije utakmice manje) 25 bodova, 3. Kamičak 25 bodova,. 4. Biograd 21 bod, 5. Solin (utakmica manje) 18 bodova, 6. Split (utakmica manje) 18 bodova, 7. Korčula (dvije utakmice manje) 12 bodova, 8. Vodice 12 bodova, 9. Jelsa 11 bodova, 10. Trogir 2 (utakmica manje) 10 bodova, 11. Kingtrade (dvije utakmice manje) 10 bodova, 12. Trilj 7 bodova, 13. Krilnik (dvije utakmice manje) 2 boda, 14. Mokošica (utakmica manje) bez boda.

U nedjelju, 27. veljače, Mokošica dočekuje u Gospinom polju Kingtrade (14 sati), a na Korčuli od 17 sati igraju Korčula i Ardiaei.

image
'Leti' Julio Jelavić - 13 njegovih pogodaka protiv Kamička, Toni Vučković ga nije uspio zaustaviti
Božo Radić/Cropix
03. svibanj 2024 16:43