StoryEditorOCM
RukometKUP HRVATSKE

Slavko Goluža, Ivan Čupić i Zvonimir Srna na korak do novog trofeja, nove duple krune!

Piše Tonči Vlašić
26. svibnja 2023. - 21:10

PPD Zagreb i Trogir će igrati u finalu Kupa Hrvatske za rukometaše. Branitelj naslova se namučio sa Sesvetama, nije to iznenađenje. Na kraju 30:24, a Trogir je iskoristio priliku života, dobio Bjelovar s 27:26, te ostvario povijesni uspjeh. Još će, zahvaljujući tome što je u finalu s prvakom, igrati Europu.

Sesvete su kvalitetnije i od Trogira, i od Bjelovara, ali tako se posložilo te ih je u polufinalu čekao aktualni prvak, najbolji sastav. Nije uspio sastav trenera Silvija Ivandije, nekadašnjeg stratega RKHM Dubrovnik, iznenaditi naš najtrofejniji klub, kao što je to uspio izbacivši Nexe, doprvaka.

Dakle, Trogir slavi povijesni uspjeh, PPD Zagreb samo dva puta nije osvojio Kup Hrvatske. Bilo je to 2000. i 2001. godine kad je pobjednik bio Metković, koji ga je jednom zaustavio u polufinalu, a drugi put u finalu. 

PPD Zagreb danas ima trojicu Metkovaca u svojim redovima, jedan je na klupi (Slavko Goluža je trener, s PPD Zagrebom je kao igrač ostvario uspjeha i uspjeha, tri puta kao trener s njim prvak, a, eto, 2000. i 2001. je bio u dresu Metkovića), dok su dvojica u dresu (Ivan Čupić i Zvonimir Srna). Stariji, iskusniji, Čupić je bio prvi strijelac polufinala. Uspio je 11 puta zatresti mrežu Sesveta. Realizirao je svih pet sedmeraca za PPD Zagreb, a iz igre je potpisao 6 pogodaka iz 9 udaraca. Srni je zadatak obrana.

image

Slavko Goluža i Zvonimir Srna

Ronald Gorsic/Cropix

Finale Kupa Hrvatske za rukometaše igra se u Poreču, koji je domaćin završnice, u nedjelju, 28. svibnja.

25. travanj 2024 07:11