StoryEditorOCM
RukometUSPJEH HRVATSKE REPREZENTACIJE

Slavi Hrvatska! Kakva nadmoć! Tea Pijević, Kristina Prkačin i ekipa idu na Svjetsko prvenstvo!

Piše Tonči Vlašić
12. travnja 2023. - 23:50

Idu Tea Pijević, Kristina Prkačin i ostale pod vodstvom izbornika Nenada Šoštarića na Svjetsko prvenstvo. Hrvatske rukometašice su i u uzvratnoj utakmici, koja je odigrana u prepunoj dvorani u Slavonskom Brodu, bile bolje od Slovačke. U prvoj utakmici, kao gost, s 25:23, a sad kao domaćin s čak 13 pogodaka razlike (31:18). Ukupno plus 15, te će osmi put igrati na SP-u, koje će se krajem godine, točnije od 29. studenog do 17. prosinca, održati u Danskoj, Norveškoj i Švedskoj.  

Pijević, vratarka iz Stabline pokraj Ploča, imala je u uzvratu 10 obrana, obranila je dva sedmerca. Gotovo pedeset posto obrana! Opet sjajna. Prkačin, igračica iz Mokošice, bila je u sredini naše obrane. Opet se mijenjala s Valentinom Blažević, koja je igrala u napadu. Prkačin je svoj zadatak odradila baš dobro. Krala lopte, blokirala udarce Slovakinja, stigla je i asistirati za pogodak...

image

Tea Pijević (Hrvatska)

Jure Erzen/Kolektiff

Već na poluvremenu Hrvatska je imala plus sedam (17:10), a kad je u nastavku bilo plus 14, izbornik je mogao odmoriti udarne snage...

- Cure su odigrale odlično. Igrali smo u atmosferi u kojoj hrvatska reprezentacija nikada nije igrala - kazao je Šoštarić.

Pijević i Prkačin su posljednjih godina u reprezentaciji. Obje su sudjelovale u povijesnom uspjehu, osvajanju prve medalje na jednom velikom natjecanju, bronce na EP-u 2020. godine.

Na SP-u će pokušati biti u vrhu, te tako doći do mogućnosti igrati iduće godine na Olimpijskim igrama u Parizu.

27. travanj 2024 01:23