StoryEditorOCM
RukometDRUGA HL - JUG

Ardiaei zadržao vrh - gubio u 53. minuti sa četiri razlike, četiri minute prije kraja s tri razlike, ali je i dalje bez poraza

Piše Tonči Vlašić
5. veljače 2022. - 22:24

Dobar je bio početak, a dobar je bio i završetak sastava trenera Antonia Lončarice u derbiju 12. kola južne skupine Druge hrvatske lige, te je Ardiaei uspio zadržati vrh, i dalje je neporažen. Kod prvog pratitelja Kamička u Sinju uspio je izboriti bod. Finulo je 28:28. Domaćin, koji je prvo vodstvo imao u 46. minuti (21:20), vodio je u 54. minuti s 27:23, a u 56. minuti s 28:25. U preostale četiri minute i četiri sekunde Ardiaei nije dozvolio Kamičku novi pogodak, a postigao je tri. Precizni su bili Leo Brnin, Hrvoje Lončarica iz sedmerca te 37 sekundi prije kraja za konačnih 28:28 Rudolf Čužić.

Maro Dabelić je realizirao prvih sedam sedmeraca za Ardiaei, ne i osmi pri rezultatu 20:20. Bio je sa sedam pogodaka prvi strijelac utakmice. Hrvoje Lončarica je izveo posljednja dva sedmerca, pogodio oba, postigao ukupno šest pogodaka, Leo Brnin i Teo Putica su po četiri puta tresli mrežu sinjske momčadi, Marino Knez tri puta, Rudolf Čužić dva, a po jednom Petar Bazdan i Luka Butorac. Još su igrali Luka Morović, Pero Kosović, Ado Ćustović, Toni Barišić, Hrvoje Marušić i Matija Gabrieri.

image
Nema prolaza dok su u obrani Teo Putica i Maro Dabelić
Tonči Vlašić

U 12. kolu Opuzen je dobio kod kuće Biograd s 28:23 igrajući u sastavu: Mirko Žuvelek (1), Ivan Obšivač, Julio Jelavić (6), Josip Tapalović, Bruno Bošković (5), Karlo Crnčević, Gabriel Tapalović, Mihael Ujdur, Tonči Čović, Kristijan Palinić (5), Milan Utovac (2), Goran Marković (5), Vladimir Koncul (4), Ante Vidović, Daniel Jarić i Luka Deak, te sad ima bod manje od sastava iz Župe dubrovačke, a bod više od Kamička. Mokošica je kao gost izgubila od Trogira 2 s 35:26. Utakmica Korčula – Krilnik je odgođena.

Poredak: 1. Ardiaei 23 boda, 2. Opuzen 22 boda, 3. Kamičak 21 bod..., Korčula ima 12 bodova i utakmicu manje, dok je Mokošica na posljednjem četrnaestom mjestu bez boda. 

U 13. kolu derbi je na Mljekari - Ardiaei dočekuje Opuzen (12. veljače). Mokošica je domaćin Kamičku, a Korčula je gost Trilja. 

03. svibanj 2024 18:03