StoryEditorOCM
RukometDRUGI RAZRED

Pobjeda Ardiaeia u Puli, sjajan napadački učinak Tea Putice i Paola Bašice, ovako nešto se ne pamti, a nije loš bio ni ...

Piše Tonči Vlašić
18. studenog 2023. - 21:36

Ardiaei je s 39:32 bio bolji u Puli od Arena Pule u 8. kolu drugog razreda, južne skupine Prve lige. Odmor je dočekao s pet pogodaka viška (22:17) nakon što je domaćin utakmicu otvorio vodstvom 3:0, zatim je još jednom tri pogotka viška – 5:2. Potom 5:0 župskog drugoligaša, koji je poveo sa 6:5 u 9. minuti, te više nije dozvolio suparniku da izađe iz minusa.

Utakmica u Puli pamtiti će se po drugoj gostujućoj, a petoj ukupno pobjedi ove sezone, ali i po sjajnom napadačkom učinku dvojice igrača sastava iz Župe dubrovačke, Teo Putica i Paolo Bašica su postigli u dvorani ‘Mate Parlov‘ ni manje, ni više nego po 11 pogodaka.

Odličan je bio i pivot Marino Knez, koji je u pobjedu ugradio sedam pogodaka. Zatim, Leo Brnin je postigao tri, Petar Bazdan i Hrvoje Hladilo po dva, a Nimai Boro, Ivan Jurić i Dino Sofić po jedan. Još su pod vodstvom Antonia Lončarice i Nikše Bušlje igrali Luka Morović, Josip Milas i Andro Puljizević.

Prvi strijelac domaćina i utakmice bio je Petar Grbac s 12 pogodaka. Arena Pula je i dalje na samo jednom bodu, te predzadnjem mjestu. Zadnja je Kozala, koja je bez boda. Na vrhu je s 15 bodova Zamet, koji je jedini bez poraza (sedam pobjeda i jedan neodlučan rezultat), drugi je Zadar 1954. s 13 bodova, Umag ima 12, a na diobi četvrtog mjesta s pet pobjeda i tri poraza su Rovinj, Dubovac Gaza i Ardiaei. Sedmi je Buzet s 8 bodova i utakmicom manje, Hrvatski dragovoljac je osmi sa 7 bodova, Split deveti s 5 bodova i utakmicom manje, deseti je BM 07 s 3 boda, predzadnji, jedanaesti Arena Pula s bodom, te zadnja Kozala bez boda.

U idućem, 9. kolu, Ardiaei u subotu, 25. studenog, dočekuje Hrvatski dragovoljac, zatim je 2. prosinca gost Zadra 1954., a u zadnjem kolu prvog dijela, 9. prosinca, dočekuje Split.

01. svibanj 2024 14:48