StoryEditorOCM
RukometLIJEPA SPORTSKA PRIČA |

OTIŠLE SU U DANSKU TIHO I SKROMNO, A VRATILE SE S PRVOM MEDALJOM U POVIJESTI ‘Kraljice šoka‘ carinicima prijavile broncu!

Piše Tonči Vlašić
21. prosinca 2020. - 15:58
Otišle su tiho i skromno, a vratile se s prvom medaljom u povijesti ženskog rukometa. 'Kraljice šoka', kako su sebe nazvale, baš su šokirale sve, te izrežirale jednu od najljepših sportskih u 2020. godini. Na putu do bronce dobile su šest od osam utakmica (Mađarsku, Nizozemsku i Srbiju u prvom krugu za trijumf u skupini 'C', zatim Rumunjsku i Njemačku za drugo mjesto u skupini drugog kruga i plasman u polufinale, te na kraju Dansku u utakmici za treće mjesto), izgubile samo od finalistica, Norveške u skupini drugog kruga, te od Francuske u polufinalu (Norveška je na kraju osvojila naslov prvaka), a već ulaskom u polufinale izborile su plasman na Svjetsko prvenstvo, koje će se krajem iduće godine održati u Španjolskoj, a na kojem naše reprezentacije nije bilo od 2011. godine.

image
Brončane hrvatske rukometašice u zagrebačkoj Zračnoj luci Franjo Tuđman foto: Marko Todorov/CROPIX


Dan nakon što su šokirale Dansku usred Danske, popele se na pobjedničko postolje 14. Europskog prvenstva, vratile su se u Hrvatsku. Hrvatski rukometni savez im je u zagrebačkoj Zračnoj luci Franjo Tuđman priredio malu svečanost. Korona je razlog što nije bilo organiziranog dočeka na glavnom zagrebačkom trgu, kao što je to postalo uobičajeno nakon velikih uspjeha hrvatskih sportaša.

Bronca se posebno slavila i u našoj, najjužnijoj hrvatskoj županiji. Izborile su je vratarka Tea Pijević iz Stabline i lijevi vanjski Kristina Prkačin iz Mokošice.

image
Mnogi su se željeli slikati za uspomenu s Teom Pijević foto: Marko Todorov/CROPIX

image
Vratile su se hrvatske rukometašice iz Danske s broncom s EP-a - Kristina Prkačin, Tena Japundža, Andrea Šimara, Dora Krsnik... u zagrebačkoj zračnoj luci foto: Marko Todorov/CROPIX
26. travanj 2024 09:23