StoryEditorOCM
RukometKREĆE AKCIJA FRANCUSKA

Nenad Šoštarić za ogled s olimpijskim pobjednicama i svjetskim doprvakinjama jedan poziv poslao u Mokošicu, jedan u Stablinu, a jedan u Ston

Piše Tonči Vlašić
18. veljače 2022. - 15:49

Vratila se Kristina Prkačin u Lokomotivu, vratila se i u reprezentaciju. Nije rukometašice iz Mokošice bilo na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj krajem prošle godine nakon uspjeha, povijesne prve medalje osvojene na velikim natjecanjima, bronce na Europskom prvenstvu u Danskoj izborene krajem 2020. godine. Prvi dio sezone Prkačin je provela u Mađarskoj, nije nova sredina ispunila njezina očekivanja, te se vratila. Opet je zaigrala za Lokomotivu s kojom je ostvarila svoje najveće uspjehe, u čijekm dresu je izborila mjesto u reprezentaciji.

Istaknula se u nekoliko prvih utakmica za Lokomotivu nakon povratka, trener joj je u klubu Nenad Šoštarić, ujedno izbornik hrvatske ženske seniorske reprezentacije, koji je objavio popis igračica za kvalifikacijske susrete s Francuskom za Europsko prvenstvo 2022. godine, koje će se krajem godine održati u tri države, Sloveniji, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji.

Na izbornikovom popisu Prkačin nije jedna igračica s hrvatskog juga, već su tri. Stonka Lea Franušić, 21-godišnja rukometašica Podravke je također novo ime u odnosu na sastav koji je igrao na SP-u. Franušić je karijeru počela u Ženskom rukometnom klubu Dalmatinka iz Ploča, kod trenera Ivana Jerkovića, nakon čega je s 14 godina je otišla u Koprivnicu i od tad je članica Podravke. Naravno, tu je 30-godišnja Tea Pijević iz Stabline pokraj Ploča, sjajna vratarka, junakinja povijesnog uspjeha na EP-u 2020. godine, koja članica Alba Fehevara KC. I Pijević je karijeru počela u Dalmatinci, dok je 24-godišnja Prkačin prve rukometne korake napravila u Ženskom rukometnom klubu Dubrovnik. 

Okupljanje reprezentacije je 28. veljače u Zagrebu. Naše prvo dočekuju Francuskinje, aktualne olimpijske pobjednice i svjetske doprvakinje, i to 3. ožujka u Koprivnici (18 sati), a uzvrat je tri dana poslije u Toulousu (17.30 sati). Nakon dva kola kvalifikacija Hrvatska ima poraz (Ukrajina) i pobjedu (Češka). Prva dva mjesta u skupini vode na Europsko prvenstvo.

19. travanj 2024 01:01