StoryEditorOCM
RukometDUBROVAČKI VJESNIK NA OLIMPIJSKIM IGRAMA U PARIZU

Martinović sa zvukom sirene, Srna će svoj debi pamtiti po pobjedi, Hrvatska je nastavila niz!

Piše Tonči Vlašić
27. srpnja 2024. - 15:36

Hrvatska dobila Japan 30:29

PARIZ Arena Jug 6. Gledatelja 6.000. Suci: Jorum i Kleven (Norveška)

HRVATSKA: Kuzmanović, Mihić (4), Šoštarić (6), Načinović (3), Srna (3), Cindrić (2), Martinović (4), Mandić, Grahovac, Šipić (3), Lučin (1), Šarac, Duvnjak (3), Klarica. Izbornik: Dagur Sigurdsson.

JAPAN: Nakamura, Sugioka, Motoki (3), Yoshida (4), Baig, Yasuhira (10), Tokuda (2), Okamoto, Sakurai (1), Tamakawa (1), Takano, Yoshino (1), Fujisaka (5), Watanabe (2). Izbornik: Antonio Ortega Perez.

Zvonimir Srna je ušao u igru u 7. minuti, i u svojim prvim sekundama na terenu postigao pogodak s krila (5:3). Potom je Metkovac u svom olimpijskom debiju pogodio opet protiv Japana (6:4), ali odmah nakon toga je morao dvije minute iz igre. Poslije isključenja ga nije išlo. Dugo nije ni ostale.

Nije Srna iskoristio ni zicer pri rezultatu 13:16, na odmor smo otišli s 13:18. Šesti put su naši rukometaši na Olimpijskim igrama. Dražen Pinević, kolega iz Sportskih novosti, pedantno vodi statistiku nastupa naših. Dobili smo svaki put prvu utakmicu na olimpijskom turniru. Ovaj put smo bili minus pet nakon prvih pola sata igre. Nekoliko poklona, nekoliko promašenih zicera, nekoliko obrana Nakamure.

Japanski navijači su ovacijama ispratili svoje na veliki odmor, naša oba vratara, Mandić i Kuzmanović, plus Šarac nisu otišli u svlačionicu, ostali su na terenu. Zagrijavali se.

- Gubili smo u Atlanti 1996. od Švicarske s četiri, pet razlike, pa smo uspjeli dobiti – prisjetio se Pinević u poluvremenu.

image

Premijer Andrej Plenković na utakmici naših rukometaša

Tom Dubravec/Cropix
image

I zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević je pratio utakmicu Hrvatska - Japan

Tom Dubravec/Cropix

Lučin je pogodio na otvaranju nastavka, a Kuzmanović je obranio sedmerac. Iako smo nakon toga nizali pogreške, uspjeli smo preko kapetana Duvnjaka doći na 15:18. Ali, sve što je izboreno u prvih pet minuta drugog poluvremena nestalo je u 6. minuti, te smo opet bili na minus pet (15:20). Potom je Okamoto, drugi vratar Japana, skinuo sedmerac Šoštariću nakon kojeg smo bili na minus šest (15:21). Minus šest je bilo još jednom (16:22).

I nije bilo gotovo, a nije jer smo imali pet minuta za pet. U 50. minuti smo izjednačili na 24:24, potom smo se obranili pa bacilli loptu u bunar, te ništa od kontre. Ali, u 52. minuti je Šoštarić s krila pogodio za vodstvo (25:24). Pri rezultatu 28:27 nismo pogodili, Japan je opet izjednačio. Dvije minute I sekundu prije kraja minuta dogovora naših. Srna je potom pogodio za 29:28, Yasuhira iz sedmerca minute i 40 do kraja izjednačio na 29:29. Martinović nakon toga nije pogodio, Japan je krenuo u napad, zatražio 35 sekundi prije kraja minute dogovora. Dvije prilike je imao Japan, tresao je i gredu, a zatim je opet letio Martinović, i ovaj put pogodio sa zvukom sirene za pobjedu 30:29.

Srna će svoj debi pamtiti po pobjedi. Hrvatska je nastavila svoj niz. Opet je dobila prvu utakmicu na Olimpijskim igrama.

U ponedjeljak nas čeka Slovenija (11 sati), u srijedu Njemačka (11 sati), u petak Švedska (14 sati), te u zadnjem kolu, u nedjelju, 4. kolovoza, Španjolska (21 sat). Četiri najbolja će u četvrtfinale. 

image

Dagur Sigurdsson, hrvatski izbornik

Tom Dubravec/Cropix
image

Slave Nikola Grahovac i Tin Lučin

Tom Dubravec/Cropix
16. rujan 2024 20:53