StoryEditorOCM
RukometRUKOMETNI KLUB HRVATSKE MLADEŽI DUBROVNIK

LAGATOR VODI MOMČAD DOK DRAGIĆ TRAŽI NASLJEDNIKA IVANDIJI Hoće li novi trener voditi RKHM Dubrovnik već u subotu u gostima kod lidera?

5. studenog 2019. - 17:20
Silvio Ivandija je napustio Gospino polje. Ante Lagator je opet uskočio na upražnjeno mjesto. Bio je na njemu u drugom dijelu sezone kad je Zlatko Saračević dobio poziv koji se ne odbija (PPD Zagreb). Točnije, prvo je Saračevića zamijenio Sven Krile, vodio Dubrovnik zadnje dvije prvenstvene utakmice u 2017. godini, ali je proljetni dio, dok se čekao dolazak novog trenera, odradio Lagator. U tom vremenu Ivo Dragić je dogovorio dolazak Ivandije, koji je predstavljen nakon što je spušten zastor na sezonu 2017./18. 

Saračević je, to nema dileme, podigao RKHM Dubrovnik na veći nivo, on je bio prvi snažan vjetar u leđa svima u klubu. Potom i Ivandija. Njih dvojica su talente i rukometne zanesenjake napravili igračima, koji su, bez obzira na samo tri boda od dvanaest mogućih na startu prve sezone dubrovačkog kluba u najvećem rangu, povijesne sezone, danas u najmanju ruku alpari momčadima čije je iskustvo igranja u Premijer ligi daleko, daleko bogatije. 

Nije tajna, koliko je bilo samo skeptika unatrag četiri godine što će Maro Dabelić i ekipa u drugom razredu, a oni su radeći od jutra do mraka pod vodstvom rukometnih znalaca napredovali te u sve tri sezone u drugoligaškoj konkurenciji bili sam vrh, već u prvoj (dioba trećeg mjesta), a u trećoj na vrhu. I te treće sezone u drugoligaškoj konkurenciji, prvoj s Ivandijom na klupi, dominirali su od 1. kola. Ove sezone s većinom igrača koji su u proljeće 2015. bili prvi u trećem razredu su samo u jednoj od ukupno šest utakmica pali bez 'ispaljenog metka' (Varaždin 1930.), a u pet preostalih ih je jedna, dvije pogreške / promašaja više koštao novih bod(ov)a.

Ivandija je istaknuo kako Uprava nije bila zadovoljna njegovim radom te vođenjem momčadi, kako su zahladili njegovi odnosi s istima te kako je nakon toga smatrao da je najbolje da ode. Ne zamjera Upravi. Istaknuo je kako svatko ima pravo na svoje mišljenje, kako Uprava misli kako treba ovako, kako je tako bolje, a ne onako kako je on radio te kako će netko drugi raditi kako oni misle da treba, tj. bolje od njega. Poželio je da taj netko drugi bude uspješniji.

Dragić je potvrdio kako je razgovarao s kandidatom za novog trenera te da sad čeka njegovu odluku. 

- Ako postignemo dogovor u iduća dva dana onda bi novi trener već u subotu vodio momčad protiv Dubrave u Zagrebu - naglasio je Dragić. Nije želio otkriti ime trenera s kojim je razgovarao.

RKHM Dubrovnik je u 7. kolu PAKET 24 Premijer lige gost Dubrave, vodećeg sastava lige i jedinog neporaženog, koji je ovog utorka, 5. studenog, gost Varaždina 1930. u posljednjoj utakmici 6. kola. Dubrava ima četiri pobjede i jedan remi - 9 bodova. Isto bodova su osvojili Gorica i Bjelovar, koji osim četiri pobjede i remija imaju i po jedan poraz. Spačva iz Vinkovaca je četvrta sa četiri pobjede i dva poraza - 8 bodova, Zamet je peti sa šest bodova (tri pobjede i isto toliko poraza), Poreč šesti s pet bodova, Varaždin 1930. s utakmicom manje ima četiri boda, RKHM Dubrovnik je osmi s tri boda, koliko ima i deveti Umag. Posljednje su Sesevete s dva boda. 

FOTO Ante Lagator
26. travanj 2024 14:00