StoryEditorOCM
RukometDRUGOG IZLAZA NEMA

Jedni bez igrača, drugi bez dovoljno novaca, prvi nikako, a drugi bi teško odigrali sezonu u drugom razredu, Prvoj hrvatskoj ligi jug, do kraja, dakle...

Piše Tonči Vlašić
31. kolovoza 2022. - 13:44
Rukometni klub Ardiaei - evo ih u crvenim majicama na tribinama Gruža. Bodrili su Jugaše skupa s ostalim gledateljima, a na poluvremenu se pljeskalo njima na ostvarenom uspjehu, plasmanu u drugi rangTonci Plazibat/Cropix

Sastanak je održan, to je sigurno. Nema potvrde, ali na njemu su bili Ivica Granić i Mateo Šanje sa strane Rukometnog kluba hrvatske mladeži Dubrovnik, a Leo Brnin i Nikša Bušlje u ime Rukometnog kluba Ardiaei s druge. RKHM Dubrovnik je doslovno bez igrača i trenera, ali je i dalje na proračunu Grada Dubrovnika s novcima koje je imao i kad je bio prvi razred, Premijer liga iz koje je ispao, dok Ardiaei, koji je ušao u drugi rang, ne može dobiti od Općine Župa dubrovačka ni približno toliko novaca, naravno, igrački kadar nije problem župskog kluba.

Ali, jedni bez igrača, drugi bez dovoljno novaca, prvi nikako, a drugi bi teško odigrali sezonu u drugom razredu, Prvoj hrvatskoj ligi jug, do kraja. Ukoliko se sve dogovore, tad će, naravno, centar biti Gospino polje, dubrovački klub će igrati s prvom momčadi. Pitanje je sad pod kojim imenom, ali to je najmanje važno jer drugog izlaza u ovom trenutku za jedne, i druge nema. Toliko je putovanja u novoj sezoni u kojoj treba ići dan ranije, liga je duga i po broju utakmice, i po kilometraži koju treba prevaliti jedan klub s hrvatskog juga. Zatim, bez pojačanja sa strane teško će i taj novi klub moći napraviti neki lijepi rezultat u drugom razredu.

Dogovor RKHM Dubrovnik i Ardiaei čeka i Gospić, on bi uskočio na upražnjeno mjesto ukoliko se spoje dva kluba. Grad Dubrovnik je bio jasan kako će podržati RKHM Dubrovnik ukoliko u njemu nije više Ivo Dragić, koji je suočen u posljednje vrijeme s teškim optužbama, i koji mora dobiti tu svoju ‘utakmicu’ te dokazati kako nije kriv. Bez obzira na to, na ishod, ne može se osporiti kako je on najzaslužniji za najveći uspjeh dubrovačkog rukometa, plasman u najveći rang, Premijer ligu. Njegova ‘ludost’ je bila dovođenje prvo legendarnog Zlatka Saračevića, potom Silvia Ivandije i ostalih uz koje su dubrovački mladići, uz pomoć nekoliko sjajnih igrača sa strane, napravili rezultat za povijest.

Poslije je sve puklo između Dragića i igrača, koji su osnovali Ardiaei.

Nova sezona u drugom razredu hrvatskog rukometa počinje uskoro. Dva kluba su na potezu. Udruženi mogu s adresom u Gradu Dubrovniku. U suprotnom će se teško 15. listopada 2024. godine proslaviti pola stoljeća od osnutka rukometnog kluba u Dubrovniku.  

20. travanj 2024 11:40