StoryEditorOCM
RukometNOVO PRIZNANJE ZA ‘MALU’ IZ STABLINE

Javila se Tea Pijević za Dubrovački vjesnik nakon što se oglasio EHF: ‘Čast je biti u takvom društvu!‘

Piše Tonči Vlašić
15. svibnja 2023. - 23:28

Tea Pijević iz Stabline pokraj Ploča kandidatkinja je za najbolju igračicu Europe. EHF, tj. Europska rukometna federacija objavila je listu kandidata, te među 56 igračica uvrstila i sjajnu vratarku hrvatske reprezentacije.

Čast je biti u takvom društvu – javila se Tea za Dubrovački vjesnik nakon što se oglasio EHF.

Baš je lijep osjećaj vidjeti kako ste kandidat za najbolju igračicu Europe – dodala je 31-godišnja reprezentativka, ponikla u Dalmatinci iz Ploča. Među 56 kandidatkinja je sedam vratarki. EHF će nagraditi (izabrati) i najbolju sedmorku, te najbolju obrambenu igračicu.

Glasovanje, stoji na stranicama EHF-a, traje do 25. svibnja, a nagrade će biti dodijeljene na svečanosti koja će se održati 26. lipnja u Beču. O najboljima odlučit će igračice, treneri, novinari, ali možete i Vi. Navijači glasaju putem službene aplikacije EHF-a Home of Handball.

image

Tea Pijević sjajna vratarka hrvatske reprezentacije

Uros Hocevar/Kolektiff

‘Mala’ iz Stabline nije iznenađenje. Godinama je odlična. Podsjetnik, bila je junakinja povijesnog uspjeha hrvatske reprezentacije. Što je sve obranila na Europskom prvenstvu 2020. godine kad su naše rukometašice prvi put u povijesti stajale na pobjedničkom postolju te slavile s broncom oko vrata. Bila je te godine izabrana za najbolju hrvatsku rukometašicu, ali i kandidatkinja za najbolju vratarku svijeta.

Prošle godine, iako Hrvatska nije uspjela ponoviti uspjeh na EP-u, opet sjajna. Sjećamo se svih pohvala stručnjaka nakon velike pobjede protiv Mađarske. Takva je bila i u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, koje su prošli mjesec zaključene uspjehom Hrvatske. Naše će osmi put igrati na SP-u, koje će se krajem godine, točnije od 29. studenog do 17. prosinca, održati u Danskoj, Norveškoj i Švedskoj. Tea je i u finalu kvalifikacija, protiv Slovačke, bila opet odlična, te ne čudi što se našla u EHF-ovom izboru za najbolju rukometašicu Europe.

26. travanj 2024 23:29