StoryEditorOCM
RukometMETKOVAC ODLUČIO

Ivica Obrvan vodi na Svjetsko prvenstvo sjajnu vratarku iz Stabline i ‘top u ruci‘ iz Mokošice

Piše Tonči Vlašić
28. studenog 2023. - 16:25

Tea Pijević i Kristina Prkačin su na popisu izbornika Ivice Obrvana za nastup na Svjetskom prvenstvu. Metkovac je objavio popis dvadeset igračica, na završnim pripremama je imao dvije više. Hrvatska je u Poreču imala zadnje provjere. Na Croatia Cupu dobila je prvo Kongo s 33:23, a zatim Crnu Goru s 26:25.

Na SP-u su naše u skupini A sa Senegalom, Kinom i Švedskom. Prvenstvo otvaramo protiv Senegala u petak, 1. prosinca, s početkom u 18 sati. U nedjelju, 3. prosinca, od 15.30 sati suparnik je Kina, a u utorak, 5. prosinca, od 20.30 sati čeka nas ogled protiv domaćina, Švedske, koja je ne samo favorit skupine, već za naslov prvaka.

Tri najbolje reprezentacije iz svake skupine plasirat će se u drugi krug, spajaju se s tri najbolje reprezentacije skupine B u kojoj su Mađarska, Crna Gora, Kamerun i Paragvaj. Briše se rezultat ostvaren protiv četvrtoplasirane reprezentacije skupine…

HRVATSKA NA SP-U 2023.

Vratarke: Tea Pijević (Buzau), Ivana Kapitanović (Rapid) i Lucija Bešen (Podravka), lijeva krila: Paula Posavec (Glora Bistrica) i Andrea Šimara (Podravka), desna krila: Nikolina Zadravec (Podravka) i Lara Burić (Lokomotiva), lijeve vanjske: Ćamila Mičijević (Pariz), Kristina Prkačin (Lokomotiva), Tina Barišić (Podravka) i Lara Kalus (Podravka), srednje vanjske: Valentina Blažević (Gloria Buzau), Stela Posavec (Lublin) i Dejana Milosavljević (Craiova), te desne vanjske: Katarina Pavlović (Baia Mare), Klara Birtić (Bietingheim) i Dora Kalaus Žulj (Podravka).

BRONCA EP

Tea Pijević je vratarka rumunjskog sastava SCM Gloria Buzau, dok je Kristina Prkačin lijevi vanjski zagrebačke Lokomotive, aktualnih prvakinja Hrvatske. Obje su već nekoliko godinama u reprezentaciji. Mogu se pohvaliti kako su vlasnice bronce s EP-a 2020. u Danskoj, jedine medalje s velikih natjecanje u povijesti ženske seniorske reprezentacje. 

Hrvatska osmi put nastupa na SP-u.

27. travanj 2024 15:23