StoryEditorOCM
RukometRUKOMET

I RUKOMETNA LOPTA SPOJILA DUBROVNIK I BAD HOMBURG Što su Brazilci u nogometu, to su Hrvati u rukometu!

20. listopada 2016. - 20:59

Njemačka je kolijevka rukometa te nam je svakako interes uspostaviti suradnju s njemačkim klubom. Kao što su Dubrovnik i Bad Homburg gradovi prijatelji, nadam se kako će to postati i naši klubovi. Hvala Gradu Dubrovniku, Olgi Stoss i Stipi Puđi, koji su ideju realizirali – rekao je Ivo Dragić, dopredsjednik Rukometnog kluba hrvatske mladeži Dubrovnik.

Mali rukometaši iz Bad Homburga, riječ je igračima do 12 i do 14 godina, već su stigli u Dubrovnik.

- Grad Bad Homburg dosta ulaže u rukomet. U Dubrovnik je stigla momčad sastavljena od dva kluba, JSG Gonzenheim i Ober – Eschbach. To bi bilo isto kad bi se ujedinila momčad iz Gruža i Lapada, dakle, iz dva kvarta Bad Homburga. U Njemačkoj se uistinu cijeni hrvatski rukomet. Ono što su Brazilci u nogometu, to su Hrvati u rukometu zahvaljujući prije Baliću, sad Duvnjaku – istaknuo je Stipe Puđa.

Njegov sin Petar Krešimir, koji je rođen u Dubrovniku, kapetan je njemačke momčadi do 12 godina, a igra i za momčad do 14 godina.

- Svaki vikend ima dvije utakmice – dodao je Stipe Puđa.

Rukometaši iz Bad Homburga su prođirali u srijedu Gradom, treniraju skupa s vršnjacima Rukometnog kluba hrvatske mladeži Dubrovnik, a u subotu će nastupiti na turniru u dvorani Osnovne škole Mokošica.

- Zadovoljni smo suradnjom s gradom Bad Homburgom. Uz Monterey ona je najbolja uzimajući u obzir sve naše gradove prijatelje. Nogometaši, tenisači i judaši već surađuju, evo sad smo suradnju proširili i na rukomet. Ono što je vaterpolo u Dubrovniku, to je rukomet u Bad Homburgu – rekao je Miho Katičić, gradski pročelnik. Njemu i Niku Pavloviću gosti iz Njemačke uručili su prigodne poklone u znak zahvalnosti za sve što su napravili da dođe do suradnje dva rukometna kluba.

- Veselimo se novim poznanstvima. Naš klub je tradicionalno jak te se želimo predstaviti u najboljem svjetlu. Igramo malo drukčiji rukomet nego Dubrovčani – rekao je Oliver Cychy, trener JSG Gonzenheim/Ober-Eschbach. Cychy je poklonio RKHM Dubrovnik loptu s kojom se igraju utakmice u najjačoj svjetskoj rukometnoj ligi, Bundesligi.

Na konferenciji za novinare bio je i Levin Baumann, kapetan njemačke momčadi do 14 godina te Vide Vlahić, trener mlađih uzrasta RKHM Dubrovnik. Na turniru u dvorani Osnovne škole Mokošica u subotu od 10 sati nastupit će i Rukometni klub Mokošica.

26. travanj 2024 07:49