StoryEditorOCM
RukometEUROPSKO PRVENSTVO

Hrvatska oborila rekord, Zvonimir Srna nakon sjajnog starta u Mannheimu: ‘Što da kažem, deset razlike protiv Španjolske!‘

Piše Tonči Vlašić
13. siječnja 2024. - 17:03

Prvo bi zahvalio publici, koja nam je bila stvarno bila veliki vjetar u leđa. Osjećali smo to od prvog trenutka kad smo ušli u dvoranu. To je bilo nešto…, svi smo se naježili – rekao je Zvonimir Srna nakon 39:29 pobjede Hrvatske protiv Španjolske na startu Europskog prvenstva rukometaša u Njemačkoj.

U SAP Areni u Mannheimu bilo je, prema procjeni organizatora, oko 10.000 hrvatskih navijača…

Ovo je umjetnost – tako se opisuje pobjeda protiv velike reprezentacije, koja je na prethodnih šest EP-a u polufinalu, a na zadnjih pet na pobjedničkom postolju (aktualni je europski doprvak, Švedska brani naslov), koja je brončana na posljednja dva SP-a i brončana na posljednjim Olimpijskim igrama u Tokiju 2021. godine.

Hrvatska je protiv takvog suparnika oborila svoj rekord po broju postignutih pogodaka u jednoj utakmici EP-a. Do jučer je to bilo 38 pogodaka protiv Bjelorusije na prethodnom prvenstvu (38:25).

- Bilo je malo nervoze pred prvu utakmicu, kao lani protiv Egipta (start Svjetskog prvenstva – op.a.). Slična situacija. Ušli smo tad dosta nervozno, dosta u grču. Izgorjeli smo. Sad smo imali tu situaciju. Zbog tog iskustva od lani sam i ja bio nervozan, ali je sad od prve minute bilo kako treba. Što da kažem, deset razlike protiv Španjolske! Čestitke svim suigračima, stožeru, navijačima. Idemo dalje – rekao je Metkovac, nekadašnji igrač RKHM Dubrovnik, danas član Zagreba.

image

Domagoj Duvnjak savjetuje Zvonimira Srnu u utaikmici protiv Španjolske

Ante Cizmic/Cropix

Srna, koji je rođen 18. siječnja 1998. godine, debi za reprezentaciju imao je protiv Kosova na Svjetskom juniorskom prvenstvu 2019. u Španjolskoj, dok je za seniorsku reprezentaciju prvi nastup na velikom natjecanju imao protiv Francuske prije dvije godine na EP-u u Mađarskoj. Prošle godine je prvi put igrao na seniorskom SP-u, koje se održalo u Poljskoj i Švedskoj.

Sad je Srna bio strijelac prvog našeg pogotka na 16. Europskom prvenstvu, mkojem je domaćin Njemačka. Ukupno je tri puta zatresao mrežu Španjolaca. I drugi Metkovac u reprezentaciji, Marin Jelinić je bio strijelac (dva pogotka).

Naše u nedjelju, 14. siječnja, od 20.30 sati čeka Austrija koja je u 1. kolu pobijedila s 31:24 Rumunjsku protiv koje igramo u zadnjem kolu u skupini, u utorak, 16. siječnja, od 18 sati.

image

Zvonimir Srna

Ante Cizmic/Cropix
27. travanj 2024 14:09