StoryEditorOCM

Hrvatska je protiv Danske bila sve ono što nije bila protiv Crne Gore, pa je nakon utakmice ‘zaiskrilo‘ između izbornika i legendarnog igrača

Piše Tonči Vlašić
22. siječnja 2022. - 23:38

Poraženi smo 27:25 od Danske, koja je vraški blizu polufinala, dok su naši izgubili sve izglede za to.

Nakon poraza protiv Crne Gore moralim smo se vaditi na svjetskim prvacima, a to je uvijek najteže. I uvijek isto, kada želiš, jednostavno ne možeš. Da volimo igrati velike utakmice to je točno, no postoje i jednostavniji putovi, koje mi nažalost nismo iskoristili i s dva poraza u Budimpešti smo se oprostili sa srebrnom koje imamo sa posljednje Eura u Švedskoj. Bilo je teško očekivati iznenađenje, makar za pristup kapa dolje - napisao je nakon poraza od Danske za Sportske novosti Dražen Pinević.

Hrvatska je bila sve ono što nije bila protiv Crne Gore. Zašto i kako, teško je reći, ali je istina da je pubilka dala dodatni podstrek našim igračima. Hrvatski navijači su bili brojni, te glasni u Budimpešti. Ogled Hrvatska - Danska pratilo je 14.000 gledatelja. 

DRUGI KRUG EURA

Poredak: 1. Danska 6 bodova, 2. Island 4 boda, 3. Francuska 4 boda, 4. Nizozemska 2 boda, 5. Crna Gora 2 boda, 6. Hrvatska bez boda. 

Još dva kola, ponedfjeljak, 24. siječnja, 15.30 sati: Island - Hrvatska, 18 sati: Danska - Nizozemska, 20.30 sati: Crna Gora - Francuska, srijeda, 26. siječnja, 15.30 sati: Crna Gora - Island, 18 sati: Nizozemska - Hrvatska, 20.30 sati: Danska - Francuska. 

Dva najbolja u skupini igrat će u polufinalu.

image
Hrvatski navijači 
Ante Čizmić/Cropix
image
Hrvoje Horvat
Ante Čizmić/Cropix
image
Idemo Hrvatska!
Ante Čizmić/Cropix
image
Mikkel Hansen (Danska) i Marin Jelinić (Hrvatska)
Ante Čizmić/Cropix
image
Hrvatska, Hrvatska!!!
Ante Čizmić/Cropix
image
Mirko Alilović je primio pogodak
Ante Čizmić/Cropix

- Nemam što zamjeriti dečkima, nakon 1,5 treninga smo izgledali borbenije nego protiv Crne Gore. Začepili smo usta svima onima koji su tvrdili da se ne borimo. Danas su mogli vidjeti kako to izgleda borbenije i čvršće - izjavio je između ostalog Hrvoje Horvat, hrvatski izbornik, pred kamerom RTL-a nakon utakmice s Danskom. Odgovor je dobio od legende hrvatskog rukometa, Pera Metličića, koji za RTL komentira prvenstvo.

- Izbornik je tu da se bavi s momčadi, i svima njima bi bilo bolje da se bave momčadima, a manje time tko što govori. Ti odgovaraš za nešto i s time se boriš. Ako ne možeš to biti, onda odeš! Te priče da mi sad pričamo o tome... OK, nisu svi imali toliko zaraženih kao mi, ali mi ne pričamo o lošoj kvaliteti naše ekipe protiv Crne Gore. Mi pričamo o tome da se igrači nisu borili. I onda ti dođeš protiv Danske, odigraš dobro i izgubiš. I sad smo zadovoljni jer smo bili super protiv Danske i šta smo gdje jesmo, i sad idemo kući - rekao je Metličić, te nastavio:

- Znači nama je najvažnija bila utakmica protiv Crne Gore. A ono je bilo nedopustivo! Onakav pristup! Znači mi smo se pripremali za Hansena, a za Vujovića nismo? Pa gledajte, nitko od nas ovdje u studiju ne želi loše hrvatskoj reprezentaciji. To što smi mi pričali ovdje su činjenice. Čovjek koji ma neku odgovornost to mora prihvatiti. I mi se ovdje isto patimo. Teško nam je svima. Nije sad uopće bio trenuitak da se priča o tome, jer mi nismo ovdje ništa loše rekli ni nikoga vrijeđali. Ali ok, svatko traži opravdanje za sebe - zaključio je Metličić.

U ponedjeljak, 24. siječnja, naši igraju s Islandom, koji je danas prekinuo pobjednički niz Francuske, slavio s 29:21, a u zadnjem kolu, u srijedu, 26. siječnja, protiv Nizozemske, koja je s 34:30 pobijedila Crnu Goru. 

image
Ivan Čupić (Hrvatska)
Ante Čizmić/Cropix

25. travanj 2024 04:57