StoryEditorOCM
RukometDUBROVAČKI VJESNIK NA OLIMPIJSKIM IGRAMA U PARIZU

Hrvatska izborila veliku pobjedu, Kuzmanović, Martinović i ekipa zaustavili Njemačku!

Piše Tonči Vlašić
31. srpnja 2024. - 12:34

Hoćemo li u drugi krug? Da smo dobili Sloveniju prije dva dana već bi bili tamo, ali nismo, a taj poraz dogodio se nakon startnog uspjeha protiv Japana, utakmice u kojoj je Ivan Martinović za pobjedu pogodio sa zvukom sirene. Potom taj bolan poraz od Slovenije zbog čega se moramo vaditi protiv najjačih u skupini, redom, Njemačke, Švedske i Španjolske

Zadatak nimalo lagan, pogotovo već prvi. Njemačka je uzela sve bodove u prva dva kola, Švedsku je na startu dobila s 30:27, a Japan svladala s jedanaest pogodaka razlike (37:26).  

Kuzmanović je bio raspoložen na startu, a kako smo u napadu pogađali imali smo 3:1, te 4:2. Njemačka je izjednačila na 4:4 jer smo promašili dva zicera, jer smo jednom gazili crtu i jer smo u 10. minuti ostali na dvije minute bez Grahovca. Tad je pogodio Renars Uscins. Njemačka je potom povela s 5:4 jer je Andreas Wolff opet bio sjajan na vratima. Opet Uscins, te smo u 12. minuti prvi put bili u minusu. Tad je u igru prvi put ušao Zvonimir Srna, a Ivan Martinović sjajno naciljao za 5:5. Potom repriza prethodnog napada Hrvatske, Martinović je još jednom poslao loptu u gornji desni kut Wolffa (6:5).  

Srnin udarac je zaustavio Wolff, ali opet smo imali plus dva (7:5). Kumanović je obranio, Kuzmanović je ‘pogodio‘ Šoštarića u kontri, te je njemački vratar morao po loptu u mrežu, a Njemačka je zatražila minutu dogovora (15. minuta). Potom suci nisu svirali korake Njemačkoj, koja je u nastavku napada postigla šesti pogodak. 

Srna je u 17. minuti pogodio za 8:6, Matej Mandić obranio sedmerac Marku Grgiću. Šipić je imao zicer, opet Wolff, te umjesto 9:6, kazna - 8:7. Šipić je potom izborio sedmerac koji je realizirao Martinović (9:7, 20. minuta), a potom pogodio za plus tri (10:7). Obranili smo se nakon toga, ali i prosuli priliku za plus četiri (Klarica). Martinović je vratio na plus 3 (11:8), Klarica opet loš u napadu (sam, zatresao je okvir gola). Kuzmanović je velikom obranom donio priliku za plus tri koju je iskoristio Luka Cindrić (12:9).  

Srna je zatim isključen na dvije minute, Njemačka je došla do desetog pogotka (26. minuta, 12:10). Josip Šarac je izborio sedmerac. Wolff je obranio Martinoviću. Njemačka potom jedanaest, a zatim Hrvatska zahvaljujući Cindriću 13, pa Martinović u kontri (14:11). U zadnjih deset sekundi smo stigli još jednom do plus tri (15:12), ali je Njemačka uspjela doći do trinaestog pogotka prije odmora. Hrvatska - Njemačka na poluvremenu 15:13

U 25. minuti drugo isključenje Srne, prethodno u nastavku prvo pogodak Njemačke, pa dva naših (17:14, Martinović i Domagoj Duvnjak). Martinović je svojim osmim pogotkom u 27. minuti naciljao za 18:15. Zatim, obrana Kuzmanovića, koji je šutirao na prazna vrata. Iako je Načinović dirao loptu, ona je ipak završila u mreži. Zatim smo se obranili, a Mario Šoštarić je svojim trećim pogotkom naciljao prazan gol te smo prvi put na plus pet (20:15). Duvnjak je u 40. minuti pogodio za 21:16. Potom 22:17, pa 23:18, a tad je, igrala se 47. minuta, Srna je pocrvenio (treće njegovo isključenje). 

I s igračem manje smo opet bili na plus pet (Šoštarić je realizirao sedmerac koji je izborio Martinović, 24:19). U 50. minuti smo prvi put na plus šest (26:20)! Kuzmanović je u 53. minuti upisao jedanaestu obranu pri rezultatu 26:21.

Na kraju 31:26 za naše (Martinović 9 pogodaka, Kuzmanović 12 obrana), te sad Njemačka i Hrvatska imaju po 4 boda iz tri utakmice, Švedska, Španjolska i Slovenija po 2 boda iz dvije utakmice, a Japan je izgubio obje. Danas još igraju u našoj skupini Španjolska i Japan, te Slovenija i Švedska. 

Bravo Hrvatska!

image

Zvonimir Srna

Tom Dubravec/Cropix
image

Domagoj Duvnjak i Johannes Golla

Tom Dubravec/Cropix
image

Dominik Kuzmanović

Tom Dubravec/Cropix
image

Navijači Hrvatske

Tom Dubravec/Cropix
image

Dagur Sigurdsson

Tom Dubravec/Cropix
image

Zvonimir Srna i Nikola Grahovac protiv Njemačke

Tom Dubravec/Cropix
image

Ivan Martinović

Tom Dubravec/Cropix
image

Hrvatska

Tom Dubravec/Cropix
image

Tin Lučin

Tom Dubravec/Cropix
image

Luka Cindrić

Tom Dubravec/Cropix
image

Marin Šipić

Tom Dubravec/Cropix
16. rujan 2024 20:57