StoryEditorOCM
RukometKRENULO EUROPSKO PRVENSTVO

Dubrovnik uz naše rukometaše, Računice i Kljajići u Szegedu: ‘Reprezentaciji fale Duvnjak i Cindrić, a nama Ivanka i Niko!‘

Piše Tonči Vlašić
13. siječnja 2022. - 20:30

Početak im je bio na Svjetskom prvenstvu 2009. godine, u Spaladium Areni, za koji dan, 21. siječnja, bit će točno 13 godina. Ofelia Računica je zvala rodicu u Split, preko nje su uspjeli nabaviti ulaznice, te su se našli u 'moru' od 12.000 hrvatskih navijača u rasprodanoj Spaladium Areni, u 'Večeri za deset'. Tako su glasili naslovi jer je Linova Hrvatska dobila s 32:22 Španjolsku. Ta utakmica, i ta veličanstvena pobjeda naših na Svjetskom prvenstvu bila je njihova prva utakmice na kojoj su s tribina bodrili hrvatske rukometaše.

Bila je kiša te večeri, pokisli su na putu do dvorane, ali im to nije smetalo.

Iduće godine su putovali u Austriju na Europsko prvenstvo, zatim dvije godine poslije opet na Euro, u Srbiju, pa 2013. godine na Svjetsko prvenstvo u Španjolsku. Bili su na ukupno pet svjetskih prvenstava, išli su 2015. u Katar, 2017. u Francusku, 2019. u Dansku i Njemačku, a sad su na svom šestom europskom prvenstvu. Uglavnom, gdje je Hrvatska rukometna reprezentacija, tu su oni.

Uvijek u 'kockicama', uvijek s velikom hrvatskom zastavom na kojoj piše Dubrovnik, uvijek negdje na dijelu tribine nasuprot zapisničkog stola i klupa reprezentacija te, naravno, uvijek glasni.

Javili su se sad iz Szegeda, iz Mađarske, bodrit će naše (prvo) protiv Francuske. Nisu, nažalost, kompletni. Na Euru su Računice (Ofelia i Saša) i Kljajići (Oktavia i Oliver), a nedostaju Grljevići (Ivanka i Nikša).

- Reprezentaciji fale Duvnjak i Cindrić, a nama Ivanka i Niko – napisali su u poruci. 

Kako naša reprezentacija čeka da im se priključe Duvnjak i Cindrić, tako i Računice i Kljajići priželjkuju kako će se Grljevići priključiti u nastavku prvenstva, a dok ne dođu, morat će biti glasniji nego prije.

image
Dubrovnik u Szegedu
Ante Čizmić/Cropix
NAŠA SKUPINA

Skupina 'D', Szeged, 1. kolo, četvrtak, 13. siječnja: Srbija - Ukrajina 31:23, Hrvatska - Francuska 22:27. 

U subotu, 15. siječpnja, naši igraju sa Srbijom, a u zadnjem kolu, u ponedjeljak, 17. siječnja, čeka ih utakmica protiv Ukrajine. Prva dva mjesta vode u drugi krug, prenosi se rezultat ostvaren s reprezentacijom koja je također izborila prolaz dalje, a u drugom krugu naša skupina 'C' se križa sa skupinama 'A' (Slovenija, Danska, Sjeverna Makedonija i Crna Gora) i skupina 'B' (Portugal, Mađarska, Island i Nizozemska).

Hrvatska u slučaju prolaska drugi krug igra u Budimpešti. Treba u drugom krugu biti među dva najbolja za nastup u polufinalu EP-a.

07. svibanj 2024 16:32