StoryEditorOCM
RukometRUKOMETNI KLUB HRVATSKE MLADEŽI DUBROVNIK

ČETIRI NOVA IGRAČA, POVIJESNA UTAKMICA, STIŽE ODLIČAN SUPARNIK 'Za nas izazov, a za navijače odlična pozivnica'

20. rujna 2019. - 13:16
PAKET 24 Premijer liga igra se dvokružno. Svatko sa svakim, a nakon što se odigra posljednje, 18. kolo, te zbroji što je tko napravio, četiri najuspješnija će u Ligu za prvaka. Priključit će im se tada hrvatski SEHA dvojac, PPD Zagreb i Nexe te kreće borba za prvaka. Dvokružno. Svatko sa svakim. Hrvatski prvak će igrati iduće sezone europsku Ligu prvaka, a drugi i treći, a možda i četvrti, ovisi o rezultatima u Kupu Hrvatske, također će u sezoni 2020./21. u Europu, i to u EHF kup, tj. Europsku ligu (novi naziv EHF kupa).

Plasirani od 5. do 10. mjesta u PAKET 24 Premijer ligi igrat će u drugom dijelu sezone Ligu za ostanak. Ne prenose se međusobni rezultati, ali uveden je bonus. Tako će petoplasirani Ligu za ostanak početi s pet bodova, šestoplasirani sa četiri, sedmoplasirani s tri, osmoplasirani s dva, devetoplasirani s jednim bodom, dok će najslabiji sastav PAKET 24 Premijer lige borbu za ostanak početi od nule. Dva najslabija sastava Lige za ostanak ispadaju u niži rang.

- Obično oni koji uđu u najveći rang ispadnu vrlo brzo. Tako je bilo zadnje tri sezone. Zato je naš prvi cilj ostanak u prvom razredu - istaknuo je Silvio Ivandija, trener rukometaša Dubrovnika, koji su najveći rang - PAKET 24 Premijer ligu izborili osvojivši prošle sezone prvo mjesto u južnoj skupini Prve hrvatske lige. 

- Odradili smo pripremni period vrlo dobro. Bilo bi i bolje da smo krenuli na vrijeme, te da smo svi od početka bili na okupu. Ali, ponavljam, dobro smo radili. Odigrali smo četiri pripremne utakmice. Na startu nove sezone nas čeka kod kuće Umag. Momčad koja igra zapaženu ulogu u PAKERT 24 Premijer ligi. Za nas izazov, a za navijače odlična pozivnica. Dođite i podržite nas - naglasio je Ivandija. 

- Pojačali smo se sa četvoricom igrača. Ulazimo u novu sezonu spremni – istaknuo je Ivo Dragić, dopredsjednik RKHM Dubrovnik. Pred novinare su došla sva četiri nova igrača - 19-godišnji Marino Gabrieri, povratnik u matični klub nakon igranja za mlađe uzraste te drugu ekipu PPD Zagreb (upisao je nekoliko nastupa i za prvu ekipu). Zatim, novi su Mario Mustapić, desno krilo, potom reprezentativac Kosova Deniz Terziqi, koji igra na poziciji lijevog vanjskog, te srednji vanjski Marko Kobetić
 
- Odradili smo dobro pripreme. Zadovoljan sam izgledom ekipe te atmosferom koja vlada u momčadi. Protiv Umaga idemo po bodove - rekao je kapetan Dubrovnika Maro Dabelić. Gabrieri je od početka priprema s Dubrovnikom. Terziqi prvi put igra izvan Kosova. Mustapić je s ekipom deset dana, Kobetić se priključio posljednji.

- Novo iskustvo za mene. Dat ću najbolje od sebe za klub. Atmosfera u ekipi je odlična – istaknuo je 26-godišnji reprezentativac Kosova. 
 
- Ostati u ligi  je glavni cilj - podvukao je Mustapić. 
 
RKHM Dubrovnik je predstavio novog tajnika. U toj ulozi bit će Mateo Šanje, bivši rukometaš. 

Utakmica 1. kola PAKET 24 Premijer lige rukometaša između RKHM Dubrovnik i Umaga igra se u subotu, 21. rujna, s početkom u 18 sati u Sportskoj dvorani u Gospinom polju. Prva je to utakmica u povijesti dubrovačkog kluba, koja se piše od 4. listopada 1974. godine, u najvećem rangu!
25. travanj 2024 13:23