StoryEditorOCM
RukometSJEĆANJE NA PRIJATELJA

Ardiaei zove na jaki međunarodni turnir, na Mljekaru stižu i sudionici europskih kupova, državni prvaci

Piše Tonči Vlašić
12. rujna 2024. - 15:29

Kreće uskoro nova sezona, Rukometni klub Ardiaei je treću sezonu za redom član drugog razreda, južne skupine Prve hrvatske lige. Na startu, zadnji vikend u rujnu, ima domaći zadatak protiv Kozale, a potom će u goste. Dubovac Gaza ga čeka u 2. kolu. 

Ukupno je dvanaest klubova u ligi. Ardiaei će u prvom dijelu dočekati još Split, Zadar 1954, Ribola Kaštela, Umag i Vodice, a gost je još Rovinja, Buzeta, Senja i Hrvatskog dragovoljca. Prvi dio završava 8. prosinca, drugi počinje 15. veljače. Zadnje, 22. kolo, igra se 4. svibnja.

Ardiaei u subotu, 14. rujna, u dvorani Osnovne škole Župa dubrovačka, organizira međunarodni turnir. Na Mljekaru stižu Ribola Kaštela, prošlogodišnji premijerligaš, jak klub, dodatno pojačan s ciljem povratka u Premijer ligu, zatim Izviđač Agram, prvak Bosne i Hercegovine, klub koji igra europska natjecanja i koji ima jednu od najjačih škola rukometa na ovim prostorima koja je iznjedrila niz velikih rukometaša, te Lovćen Cetinje, deseterostruki prvak Crne Gore, klub s iskustvom igranja europskih natjecanja. I kad je tako, ne čudi što se u najavi turnira ističe: Jaki međunarodni turnir.

- Ovaj turnir će imati i notu sjećanja na prijatelja, rukometaša, kapetana i Župljanina Iva Lučića, koji nas je prerano napustio 2009. godine. Iako svako ljeto odigramo memorijalnu utakmicu u sjećanje na Iva, ovaj put smo podigli to na malo veću razinu organizacijom turnira – istaknuo je Rukometni klub Ardiaei u najavi turnira, kojeg otvaraju Ribola Kaštela i Lovćen Cetinje (14 sati), potom se od 15.45 sati igra drugo polufinale između domaćina i Izviđač Agrama. U 17.30 sati je utakmica za treće mjesto, a finale počinje u 19.15 sati. 

- Pozivamo publiku na Mljekaru u subotu poslijepodne. Ne propuste pogledati dobar rukomet, klubove s europskim iskustvom – naglasit će najjužniji hrvatski drugoligaš, koji je u obje sezone u južnoj skupini Prve hrvatske lige bio u gornjem domu, četvrti u sezoni 2022./23. a šesti prošle sezone, 2023./24.

18. rujan 2024 10:42